Un triplet de Luis Suárez el dia que va celebrar el primer aniversari del seu debut com a blaugrana, va rescatar un Barça gris davant l'Eibar, en un partit en què el conjunt basc es va posar per davant i en el qual va demostrar per què, fins avui, s'havia mantingut invicte com a visitant en aquesta Lliga.

Un cop més, al Barça li va tocar remar al Camp Nou. Contra el Bayer, Luis Suárez va liderar la remuntada, davant el Rayo va ser la màgia de Neymar la que va sortir al rescat i ahir va tornar a ser el davanter uruguaià el que es va carregar l'equip a l'esquena per donar la volta al partit. Ja va visar Capa a l'inici del partit amb un xut des del vèrtex de l'àrea que va posar en problemes a Bravo, perquè li va sortir massa centrat. Una volea de Luis Suárez que va tocar a l'exterior de la xarxa de la porteria de Riesgo va ser la rèplica blaugrana, però ja començava a intuir-se que el xoc havia començat més bé per a l'Eibar que no pas per al conjunt blaugrana.

Als deu minuts, Bartra va intentar sortir amb la pilota controlada des de la zona defensiva però va acabar perdent la pilota. L'Eibar va organitzar un contraatac del no-res i Keko es va plantar sol davant Bravo. El seu xut forçat es va estavellar contra el porter xilè, però el rebuig va acabar als peus de Borja Gastón, l'home gol de l'equip basc, que no va perdonar. El Barça, sense Messi, viu de la inspiració de Suárez i de les genialitats d'un creixent Neymar, però caldrà veure fins on li arriba això aquest any si Messi no és capaç d'oferir la seva millor versió quan es recuperi de la seva lesió de genoll.

Això sí, sempre li quedarà Sergio Busquets, una assegurança de vida com a pivot o, com ahir, jugant d'interior. Una passada precisa del migcampista de Badia va passar per sobre de la defensa basca perquè Sandro, en posició dubtosa, connectés la pilota sense deixar-lo caure per convertir-lo en una centrada de primera que Luis Suárez va rematar de cap amb virulència a l'àrea petita per fer impossible l'estirada de Riesgo. El Barça ja no faria res més destacat a la primera meitat, on l'Eibar va tenir les seves opcions de les botes de Borja Bastón i de Keko.

Neymar i Suárez van sortir de nou al rescat a l'inici de la segona meitat. El brasiler la cargolava per la banda esquerra per acabar regalant-li la pilota a l'uruguaià, que afusellava en posició de '9' per fer el 2-1 als tres minuts de la represa. Una altra connexió entre els dos, a cinc minuts del final, liquidava el partit.

Perquè l'Eibar, encara que no perdia la compostura i seguia defensant-bé, ja no inquietava Bravo, i el Barça tampoc era capaç de fabricar suficient futbol per entretenir ni el més optimista dels seguidors culers. Sense futbol ja sobre el terreny de joc, el Camp Nou es va dedicar a pagar-la amb l'àrbitre Del Cerro Grande, sobretot després de l'expulsió amb vermella directa de Mascherano, que alguna cosa li devia dir al col·legiat sobre la seva falta de criteri a l'hora d'assenyalar les faltes i repartir les targetes.

Amb tot, el Barça va salvar els mobles el dia que estava obligat a guanyar després del sofert triomf del Reial Madrid a Balaídos. ?Se?gueix igualat a punts amb el líder de la Lliga mentre espera que arribin, pel que fa a la inspiració es refereix, temps millors.

Perilla el clàssic

L'acta del partit va relevar que Mascherano va ser expulsat per dir «la concha de tu madre» a l'àrbitre del partit. Això vol dir que segons el reglament, li podrien caure fins a quatre partits de sanció per insultar a Del Cerro Grande.

Si el Comitè el sanciona amb aquest nombre de partits, Javier Mascherano es perdria el clàssic entre el Reial Madrid i el Barça que es disputarà el proper 21 de novembre al Santiago Bernabéu.