El bàsquet belga no té un gran nom, i la seva lliga és prou fluixa perquè el Castors Braine hi guanyés el seu darrer partit, contra l'Ostende, per un escandalós 109-38. Ara bé, això no vol dir que sigui fàcil guanyar a la pista d'un conjunt que té a la seva plantilla a qui ha estat una de les pivots més determinants de la darrera dècada a l´Eurolliga (Ann Wauters) acompanyada per un grapat de bones, i potents físicament, jugadores com Iagupova, Trahan, Logunova... Ahir, l'Spar Citylift no va tenir cap opció d´encadenar la seva segona victòria europea a la pista del Castors, de fet els 13 punts de diferència final (73-60) es poden considerar curts, però més enllà del talent Wauters (la veterana pivot belga ha guanyat quatre cops l'Eurolliga) o del físic de Iagupova, el partit es va decidir per la falta de resposta, física i mental, de les jugadores de Miguel Ángel Ortega quan el Castors Braine les va sobrepassar físicament amb la seva defensa del segon quart, en què les gironines van estar més de sis minuts sense anotar. El parcial que va del 22-21 que hi havia en el minut 13, just després d'un triple de Mieloszynska, al 40-21 que hi havia al descans explica per què l'Uni no va tenir ahir cap opció de victòria. Allà es va acabar el partit tot i que, com és marca de la casa, Ortega no va permetre ni un minut de relaxació a les seves jugadores i l'Uni va pressionar fins al darrer segon per acabar perdent dels menys punts possibles.

I això que el partit havia començat bé per a les gironines. Amb Spanou encertada de cara a cistella, dos triples ja en el primer quart, i amb Lina Pikciute trencant-se molt bé les banyes contra Ann Wauters, que respirava quan la pivot letona anava a la banqueta. El Castors demostrava tenir fons d'armari, però l'Uni també va rebre alguna bona notícia de la banqueta com el triple de Mieloszynska, que precedia l'inici del final per a les gironines. Gray i Jordana no es poden permetre tenir la manca de desgast que Wauters devia tenir el cap de setmana en el partit contra l'Ostende i, tard o d'hora, això es paga. La base de Torelló va estar prou lluny de la seva millor versió i Gray només va aparèixer en atac al principi del tercer quart per evitar que la via d'aigua, que va arribar a ser de 23 punts (46-23), es convertís en un malson. Les gironines varen arribar a posar-se a només tretze punts, 48-35 després d'un triple de Knezevic, però en cap moment va fer la sensació que poguessin aspirar a acabar de donar la volta al marcador. Jordana i Gray acumulen massa minuts a les cames com per intentar aquesta proesa i el Castors va saber rotar molt bé les seves jugadores perquè Wauters, Iagupova i Trahan anotessin en els moments justos. Precisament un triple de la nord-americana va tornar a posar l'avantatge per sobre dels 21 punts (59-38) i va obrir la porta perquè la veterana pivot belga tornés a marxar cap a la banqueta a descansar. Perdent de 21 punts, i jugant dissabte a Sant Sebastià i dimecres vinent a Turquia, molts entrenadors haurien deixat passar els minuts. Però Ortega, no. L'Uni va seguir pressionant fins al final, en el darrer minut va tornar a posar Jordana i Gray en pista, per acompanyar la batalla de Knezevic i Pikciute per acabar perdent de la mínima diferència possible. Al final de 13 punts (73-60).