Un Barcelona ple de suplents inicia a partir d'aquest vespre (20.30) la defensa del títol de la Copa del Rei contra el Villanovense, un modest equip de Segona B que, a priori, no ha de ser obstacle perquè els blaugranes avancin fins als vuitens de final de la competició. L'objectiu del conjunt català és treure un bon resultat del Romero Cuerda, tenint en compte que la tornada es disputarà el 2 de desembre al Camp Nou.

Pendents del pròxim compromís de la lliga contra el Getafe i del partit de Lliga de Campions contra el BATE Boríssov, on el Barça podria segellar la seva classificació per a la ronda següent, Luis Enrique aprofitarà l'estrena copera per donar descans als seus millors homes. Així, s'han quedat fora de la convocatòria el porter Claudio Bravo, els defenses Javier Mascherano i Gerard Piqué, el migcampista Sergio Busquets i els davanters Neymar i Luis Suárez. A més, el migcampista Andrés Iniesta segueix sense rebre l'alta mèdica, malgrat que ja fa alguns dies que s'entrena amb la resta dels seus companys. El de Fuentealbilla fa un mes que es recupera d'un trencament al bíceps femoral que va patir a la cama dreta contra el Bayer Leverkusen, podria reaparèixer dissabte que ve contra el Getafe.

Amb mig equip titular a Barcelona, a més de Leo Messi, Rafinha Alcàntara, Sergi Roberto i Andrés Iniesta lesionats, Luis Enrique ha completat la convocatòria amb quatre jugadors del filial: els migcampistes Jordi Samper, Gerard Gumbau i Wilfrid Kaptoum i el davanter Aitor Cantalapiedra.

El Barça visitarà Extremadura per primera vegada en aquest segle, però històricament s'ha enfrontat a altres equips d'aquesta comunitat autònoma: a la Copa, la temporada 30-31 contra el Don Benito, i la 97-98 contra el Mèrida; i a la Lliga, les temporades 95-96 i 97-98 contra el Mèrida i la 96-97 i 97-98 contra l'Extremadura. El viatge a terres extremenyes també té una altra curiositat i és que l'arribada de l'equip català «reobrirà» l'aeroport de Badajoz, a 150 quilòmetres de Villanueva de la Serena, sense activitat després que aquest estiu s'acabés el contracte on s'oferien vols diaris a Barcelona i Madrid.

De la seva banda, el Villanovense afronta l'anada d'aquests setzens de final amb tota la seva plantilla al complet. L'equip extremeny, que ve d'empatar en lliga de Segona B?contra el Mèrida, es va entrenar ahir a Campanario, localitat que dista uns 20 quilòmetres de Villanueva de la Serena, a causa de les tasques de condicionament que als últims dies s'han dut a terme al Romero ?Cuerda. De fet, el terreny de joc es pintarà avui mateix, encara que els treballs d'instal·lació de les grades supletòries ja han acabat. Uns 80 periodistes s'han acreditat per a la cobertura d'aquest partit i unes 13.000 persones ompliran les grades, que s'han ampliat per donar cabuda a 3.000 seguidors més.

Luis Enrique Martínez va dir ahir que li hauria agradat «donar descans» a més jugadors del primer equip i va criticar la norma que no li permet alinear més de quatre homes del filial en la Copa del Rei. En aquest sentit, l'entrenador del Barça es va mostrar favorable que totes les eliminatòries de la Copa es disputin a partit únic, ja que, així, s'«alleugeriria» el calendari i la competició «seria més atractiva» per als aficionats.

«La Copa és una competició que se'ns dóna bé. Estem pensant a fer un bon futbol i a intentar ?guanyar el primer partit», va explicar sobre el duel d'aquest vespre.