Mascherano admet haver defraudat 1,5 milions a Hisenda

El jugador argentí va reconèixer ahir davant el jutge haver comès frau fiscal, fet que podria provocar que el cas no arribés a judici

30.10.2015 | 07:12
L´arribada de Mascherano als jutjats de Gavà va generar molta expectació mediàtica.

El jugador argentí del Barcelona Javier Mascherano va admetre ahir, en seu judicial, haver defraudat 1,5 milions d'euros corresponents als anys 2011 i 2012.
Acompanyat pel seu advocat, David Aineto, el defensa blaugrana va comparèixer al jutjat d'instrucció número 9 de Gavà per declarar com a imputat per dos delictes de frau fiscal, que va reconèixer haver comès. D'aquesta manera, no va caler que la jutgessa Erika López, ni tampoc la fiscal i l'advocat de l'Estat, interroguessin el jugador, que fa unes quantes setmanes ja va tornar els 1,5 milions d'euros defraudats, a més de 200.000 d'interessos.
Hisenda, concretament, reclama a Mascherano 587.822 euros, corresponents a l'exercici 2011, i 968.907 euros més del 2012, anys en els quals ja residia a Espanya.
Segons la fiscalia, el jugador va usar dues estratègies per a aquest suposat frau: no declarar les rendes obtingudes de Nike a través d'una societat domiciliada a Miami (Estats Units) i simular la cessió dels seus drets d'imatge a una entitat purament instrumental radicada a Madeira (Portugal). Malgrat haver admès els fets, el procés judicial ara haurà de seguir el seu curs: la jutgessa Erika López tancarà la instrucció en els pròxim dies i dictarà una interlocutòria d'obertura de judici oral.
Javier Mascherano, que se'n va anar amb aspecte seriós i sense fer declaracions a la sortida del jutjat, s'enfronta a penes d'1 a 5 anys per cada delicte fiscal i a una multa que pot fins a sextuplicar la quantitat defrauda. No obstant això, és més que probable que el cas no arribi a judici i que es dicti una sentència de conformitat entre les parts, ja que el jugador va admetre els dos delictes, ha tornat la quantitat defraudada i podria haver pactat amb la fiscalia l'import de la multa que haurà d'abonar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema