L'escàndol de corrupció de la FIFA dóna notícies gairebé cada dia. I ho fa esquitxant tothom. L'últim capítol el va escriure ahir Joseph Blatter apuntant directament cap al president de la Federació Espanyola, Ángel María Villar, en una entrevista al diari britànic Financial Times.

Blatter va assegurar que Espanya, en un pacte amb les federacions sud-americanes, va dirigir el vot cap a Qatar a l'hora de decidir quina seria la seu del Mundial de 2022. Per compensar el «favor, va assegurar Blatter, Qatar es va comprometre a guanyar vots per a la candidatura d'Espanya i Portugal al Mundial 2018, que finalment es va adjudicar Rússia. «Hi va haver una mena d'acord entre Espanya i alguns països sud-americans amb Qatar, de "jo et voto a tu i tu em votes a mi". No va ser un acord signat però hi ha evidències que van tenir algun tipus de coalició», va declarar Blatter.

En els últims dies han aparegut informacions sobre el fet que el president de la RFEF podria ser el següent a caure en mans de la Comissió d'Ètica i, després de les declaracions de Blatter, els rumors sobre una possible inhabilitació van prenent forma. En aquest cas, Villar també seria suspès durant 90 dies, tal com va passar amb Blatter i Platini.