El Barça visita aquest vespre (20 hores) el Coliseum Alfonso Pérez amb l'objectiu d'aconseguir una victòria contra el Getafe que li permeti mantenir la pugna pel lideratge amb el Reial Madrid dalt de la classificació quan només queden tres setmanes abans del clàssic.

El propòsit del conjunt blaugrana passa per vèncer el Getafe i el Vila-real les dues pròximes jornades i arribar líders al Bernabéu. Això passaria sempre que el conjunt blanc ensopegui o bé a casa amb el Las Palmas avui mateix o bé la pròxima setmana al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla.

El Barcelona, que no va fer jugar els titulars el partit de Copa entre setmana i, per tant, arribaran descansats a la cita, tornarà a comptar a l'onze amb jugadors com Bravo, Piqué, Sergio Busquets, Neymar i Luis Suárez, que van ser reservats contra el Villanovense, igual que Jordi Alba, Dani Alves i Rakitic, que, tot i que van entrar en la convocatòria, no van jugar ni un minut. Qui no serà a l'onze és Javier Mascherano, que complirà el primer dels dos partits de sanció per la seva expulsió contra l'Eibar la passada jornada. El lloc de l'argentí al centre del camp podrien ocupar-lo Andrés Iniesta o Sergi Roberto. El manxec ha estat l'últim mes recuperant-se del trencament al bíceps femoral que va patir contra el Bayer Leverkusen, mentre que el català s'ha passat els últims deu dies de baixa per una lesió a l'adductor de la cama dreta. Tots dos han rebut avui l'alta mèdica i demà viatjaran a Getafe.

La presència d'Iniesta o Sergi Roberto per completar el centre del camp al costat de Sergio Busquets i Ivan Rakitic és l'únic dubte de l'onze a banda de qui serà la parella de Gerard Piqué a l'eix de la defensa: Jérémy Mathieu, Marc Bartra o Thomas Vermaelen tenen opcions.

Al davant hi haurà el Getafe, que ve d'una setmana difícil i disposat a oblidar com més aviat millor la golejada (5-0) soferta la passada jornada a mans del Sevilla. Fran Escribá compta amb les baixes per lesió del migcampista Álvaro Medrán i per sanció del defensa Carlos Vigaray. La bona notícia és que recupera el migcampista aragonès Ángel Lafita, que ha superat un trencament de l'adductor que el va obligar a perdre's les dues últimes jornades, i també el davanter Álvaro Vázquez, que en la sessió prèvia al xoc ha entrenat amb normalitat després de superar una elongació en un abductor.