Un miler de corredors van participar ahir a la cinquena edició de la Cursa de Muntanya de Girona, on els germans Bes van conquistar la TransGavarres. Toti Bes va guanyar en la categoria masculina, creuant la línia de meta amb un temps de 4 hores, 25 minuts i 47 segons. La seva germana, Tina Bes, va necessitar 5 hores, 36 minuts i 28 segons per completar els 52 quilòmetres i 1800 metres de desnivell positiu de la prova. Van completar el podi masculí Dani Cazalla (4.29.33) i Genís Zapater (4.35.02). El segon calaix del podi femení va ser per Mònica Vives (6.04.47) i Blanca Márquez (6.13.49).

L'altre nom propi de l'edició d'enguany va ser Marc Pinsach, que es va reafirmar com el rei indiscutible del TrailGavarres després d'assolir la seva cinquena victòria en cinc edicions disputades fins ara. El de Cassà de la Selva va necessitar 2 hores, 5 minuts i 20 segons per completar 26 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell positiu. Jordi Rabionet va entrar segon (2.05.42), seguit de Ruben Hernández (2.09.43). En categoria femenina la primera posició va ser per Eli Gordón (2.29.15) qui va aconseguir treure el primer lloc a la sub23 Júlia Font que va liderar la cursa durant molts quilòmetres, i que finalment es va haver de conformar amb el segon lloc (2.30.02). L'últim calaix del podi va ser per Mercedes Arcos (2.34.48).

Finalment Albert Cuadros (1.34.35), en categoria masculina i Eugènia Miró (1.52.22) en la femenina, es van adjudicar el triomf en la tercera prova que proposava l'organització, la ExpressGavarres de 18 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu. En la cursa més curta de la tres, el segon lloc de la categoria masculina va ser per Elías Resina (1.35.08), seguit de David Garcia (1.36.17). La segona posició en dones va ser per a Eva Quintana (1.56.46), seguida de Cristina Vilarnau (1.58.41) que va arribar a la plaça de Sant Domènec de la ciutat, en tercera posició.