Nico Rosberg va aconseguir la victòria en el Gran Premi de Mèxic, una prova en la que va poder quedar per davant del seu company d'equip a Mercedes, l'acabat de coronar Campió del Món Lewis Hamilton. El pilot alemany, que ja va signar la pole position, va aconseguir la seva dotzena victòria en un Gran Premi de la Fórmula 1 i va aconseguir fer un gran pas en la lluita pel subcampionat, doncs l'altre aspirant al segon lloc, Sebastian Vettel, no va acabar la carrera i s'ha situat amb un desavantatge de 21 punts.

Qui tampoc va finalitzar i gairebé no la va començar va ser el pilot asturià deMcLaren Fernando Alonso, ja que els problemes greus en la seva unitat de potència el van fer abandonar a les primeres de canvi. Després de l'abandonament, el pilot asturià va comentar que "teníem un problema amb el motor elèctric des d'ahir i hem pres la sortida per respecte als seguidors".

El podi, en una cursa molt moguda, el va completar el pilot de Williams Valtteri Bottas, mentre que rere seu van finalitzar la prova els dos pilots de Red Bull, Daniil Kvyat i Daniel Ricciardo. També dintre dels punts van aconseguir entrar Felipe Massa (Williams), els dos homes de Force India, Nico Hulkenberg i l'ídol local Sergio Pérez, a més de Max Verstappen (Toro Rosso) i Romain Grosjean (Lotus). Carlos Sainz (Toro Rosso) va ser tretzè i va quedar fora dels punts.

Rosberg va saber controlar la cursa des del començament i va arribar a disposar de fins a cinc segons de marge sobre el seu company d'equip, Lewis Hamilton. L'altre aspirant al subcampionat Sebastian Vettel va tenir una cursa molt moguda des del començament, ja que en la primera volta va rebentar en una topada amb Ricciardo, quedant obligat a passar pel garatge i, més tard, en un intent de recuperar posicions va fer una virolla que va deixar malmesos els seus neumàtics altra vegada. L'alemany volia puntuar i, en el seu afany per aconseguir-ho va acabar perdent el control del seu monoplaça, que va xocar contra les proteccions del circuit.

L'heroi del dia, a l'Autódromo Hermanos Rodríguez, va ser el pilot mexicà Sergio Pérez, que va complir la seva promesa de puntuar en el retorn de la Fórmula 1 al país asteca 23 anys després.