El FC Barcelona va anunciar ahir la renovació del migcampista Rafinha Alcàntara fins al juny del 2020, amb una clàusula de rescissió de 75 milions d'euros que es reflectirà en el seu pròxim contracte.

Rafinha, de 22 anys, està actualment lesionat de gravetat. L'inici de la temporada ha resultat especialment agitat per al jove migcampista, qui després de debutar amb la selecció absoluta del Brasil, es va lesionar al setembre passat en l'estrena europea del Barça a l'estadi olímpic de Roma. El jugador signarà el seu nou contracte estant convalescent d'un trencament del lligament encreuat del genoll dret, lesió de la qual s'està recuperant i que el deixarà pràcticament en blanc durant bona part de la temporada. El contracte de Rafinha s'acabava el proper mes de juny.

Pedro León, migcampista del Getafe, va assegurar ahir en roda de premsa que en el seu equip van rebre una trucada del jugador del Barcelona Andrés Iniesta, que es va disculpar per l'acció de diversos dels seus companys que van envair disfressats la sala de premsa del Coliseum Alfonso Pérez mentre el jugador Víctor Rodríguez atenia els mitjans de comunicació.

El futbolista murcià va tancar la polèmica generada per l'acció de Gerard Piqué, Ivan Rakitic, Luis Suárez, Jordi Alba i Marc Bartra, que, abillats amb màscares i disfresses per la festa de Halloween, van interrompre a crits la compareixença davant la premsa de un jugador del Getafe que acabava de perdre 0-2 contra el Barcelona. «En primer lloc, sí que ens sembla una falta de respecte. Així ho valorem dins del vestidor. Mai faríem això. Però aquest matí, a part del comunicat, he rebut una trucada del capità Andrés Iniesta i per nosaltres queda tancat el tema. Acceptem les disculpes ia partir d'ara, no parlarem més del tema», va dir. «Andrés (Iniesta) em va dir que la interrupció a Víctor no va ser intencionada perquè ells no sabien que estaven en roda de premsa i que buscaven la zona mixta. Acceptem les disculpes i ja no ens pronunciarem més», va afegir Pedro León. Respecte a si creu que en el cas que el Barcelona hagués perdut els jugadors del club blaugrana haurien actuat de la mateixa manera, va reconèixer que no «sap» si això hagués estat així i va assenyalat que li costa «creure» que anessin a interrompre la roda de premsa del seu company quan estava donant la seva opinió sobre el partit. «No sé el que nosaltres faríem i el que no. I en la conversa amb Andrés, com li he dit a ell, acceptem les seves disculpes i queda tot oblidat», va insistir León.