El davanter del Reial Madrid Karim Benzema ha passat la nit sota arrest, a les instal·lacions de la Policia Judicial a Versalles, als afores de París, per continuar avui dijous el seu interrogatori en relació amb el presumpte xantatge sexual al seu company de selecció Mathieu Valbuena. Fonts judicials van explicar que Benzema passaria la nit al calabós, encara que no van poder precisar fins quan durarà la seva declaració, que per llei no hauria d'excedir de 48 hores.

Benzema va ser convocat pels investigadors després que el seu nom aparegués vinculat a un presumpte cas d'extorsió a Valbuena, a qui tres suposats xantatgistes van reclamar una elevada suma de diners a canvi de no difondre un vídeo de contingut sexual en què apareixia amb la seva parella.

L'atacant del Reial Madrid va acudir acompanyat del seu advocat a primera hora del matí d'ahir als locals de la Policia Judicial de Versalles, que el passat 31 de juliol va obrir una investigació després d'una denúncia per xantatge presentada per Valbuena. L'advocat de Benzema, Sylvain Cormier, va explicar a la premsa que el futbolista «no té res a veure» amb el presumpte xantatge, i que va anar a declarar «per respondre de forma natural a les preguntes». El lletrat va explicar que el seu client està «feliç de poder acabar amb aquesta penosa polèmica».

També un afí de Benzema es troba detingut a França en relació amb aquest mateix cas. Es tracta d'un amic del germà del davanter, que els investigadors consideren que va servir de vincle amb els presumptes xantatgistes que asseguraven tenir un vídeo de contingut sexual del jugador de Lió. L'home, fitxat per la policia, va ser arrestat dilluns passat als afores de Lió, ciutat natal de Benzema, i pot ser alliberat en les pròximes hores, van indicar les fonts.

Benzema és el segon jugador interrogat en el cas, després que el passat 13 d'octubre declarés Djibrill Cissé, abans de ser alliberat sense càrrecs. Aquell mateix dia van ser arrestats els tres presumptes autors de l'extorsió, i posteriorment van ser posats en llibertat però imputats per xantatge i participació en associació de malfactors.

Segons mitjans locals, tant Cissé com Benzema van parlar amb Valbuena del xantatge a què estava sent sotmès, en el qual van arribar a demanar al futbolista fins a 150.000 euros per no difondre el vídeo en què apareixia amb la seva parella. Benzema suposadament va parlar de l'assumpte amb Valbuena durant la concentració de la selecció francesa el passat 5 d'octubre, assenyalen aquestes mateixes fonts. Els investigadors intenten determinar si Benzema va aconsellar de bona fe a Valbuena en el cas o si actuava d'acord amb els xantatgistes.

Després de deu hores d'arrest Cissé va ser alliberat el passat 13 d'octubre sense càrrecs i, a través de les xarxes socials, Valbuena va assegurar que el seu excompany de selecció havia actuat de bona fe.

Benzema està absent dels terrenys de joc des que va patir una lesió el passat 8 d'octubre en un amistós de la seva selecció contra Armènia. Dimarts va presenciar al Santiago Bernabéu el duel de Lliga de Campions que va enfrontar al seu club contra el París Saint-Germain i va agafar un avió amb destinació a París a primera hora del matí d'ahir. El seleccionador francès, Didier Deschamps, oferirà avui la llista de convocats per als amistosos que França disputarà contra Alemanya, el proper dia 13, i davant Anglaterra quatre dies més tard. Benzema n'és un habitual.