L'Eurolliga és molt atractiva. Jugar la màxima competició europea il·lusiona jugadores, club, aficionats i, a la seva manera, també la ciutat de Girona. Ara bé, a Fontajau, la gent que toca més de peus a terra sap que a on de veritat es juga les garrofes l'Spar Citylift Girona és a la Lliga i no pas en partits com el de dijous vinent contra l'Ekaterinburg. I a la Lliga, on l'Uni és l'actual campió, les cites contra Conquero són clau. Tant o més que les jornades en les quals l'equip de Miguel Àngel Ortega s'enfronta al Perfumerías Avenida. I avui, a les sis de la tarda a Fontajau, l'Uni rep el Conquero en la primera gran cita de la temporada a la competició domèstica en un partit d'aquells que cal gua?nyar per prendre posicions de cara al primer gran objectiu del curs: la Copa. "El Conquero té clarament millor equip que l'any passat, amb Caldwell tenen un joc dins la zona que no tenien l'any passat amb Davis", explica Ortega, que, tot i reconèixer que "serà un partit complicat", té molt clar que "nosaltres som els favorits perquè juguem a casa i volem guanyar".

Uni i Conquero arriben a la cita d'avui amb un grau de desgast molt diferent. L'Eurolliga exigeix i, mentre les andaluses jugaran a Fontajau nou dies després de rebre el Bembibre a casa, les gironines arriben amb dos viatges consecutius i amb poc més d'un entrenament amb cara i ulls després de la derrota de dimecres a Turquia. "Ja ho tenim molt assumit, crec que estarem en prou bones condicions", diu Ortega intentant treure ferro a la situació i confiant en el pas endavant de Coulibaly i Mieloszynska, cada cop més adaptades al grup, i l'energia extra que aporta Tay'ler Mingo ara que només juga a Lliga.

A l'altre costat, un Conquero que, sobre el paper, és potser fins i tot una mica millor ara que l'equip que la temporada passada va guanyar l'Uni a les semifinals de Copa, però no li va poder plantar cara en el play-off de Lliga. "Són un molt bon equip, però tot i això també han tingut els seus problemes perquè aquí no és fàcil guanyar cap equip", explica Ortega d'un Conqero que, tot i guanyar el Perfumerías Avenida en la primera jornada, ja suma dues derrotes aquesta lliga. Caldwell, màxima rebotadora del campionat, forma una parella interior de molt nivell amb Elonu i ha reforçat clarament un equip en el qual continuen Asurmendi, Pascua o Mari Pina i on s'hi ha afegit la mataronina Rosó Buch. Caldwell és la segona jugadora més valorada de la Lliga només per darrere de l'escorta de l'Spar Citylift Girona Chelsea Gray.