El Barça és líder en solitari a la Lliga després de vèncer el Vila-real. Neymar, després d'haver-se barallat amb mitja defensa i àrbitre, va decidir amb dos gols, un de bellesa extrema, i després d'haver cedit a Suárez el llançament d'un penal, en la mitja hora final d'un partit que s'estava embolicant.

Abans de viure amb comoditat al marcador, el Barça havia topat davant un rival sòlid en defensa i sense gaires ganes de tenir la pilota ni disputar-la al conjunt blaugrana. L'equip de Luis Enrique es va veure atrapat en un intens duel al mig del camp sense que pogués generar res positiu, mentre que davant tenia un rival que a la mínima que perdia la pilota cessava en la pressió per replegar-se ràpidament.

La primera acció de cert perill va arribar gairebé als vint minuts, en un xut d'Alves que va trobar el peu de Dos Santos, per acabar en córner. En el 25, una doble acció de Neymar i Iniesta, per controlar i moure amb virtuositat la pilota, va acabar en res en la part esquerra de l'àrea d'Areola. Dos minuts més tard, el Barça va realitzar un contraatac nombrós, fins amb cinc efectius i Mathieu va culminar-lo amb un xut centrat que va rebutjar Areola. Eren els moments de més presència blaugrana, que van poder resoldre's en gol quan en una passada precisa d'Iniesta a Suárez, aquest va pecar de generositat a l'enviar la pilota a Neymar, que no va encertar en la rematada.

A poc d'arribar-se al descans, un error en el rebuig de Jordi Alba va habilitar Samu Castillejo, que sense gaire angle va intentar un potent xut que va resoldre amb una gran aturada Bravo, qui alguns minuts abans havia resolt una pressió de Soldado, amb un regat retallant la presència del davanter, que va ser rebut des de la graderia tant amb aplaudiments com amb suspens.

En l'arrencada del segon temps, alguns barcelonistes no semblava que s'havien relaxat al vestidor, tot al contrari, ja que en el primer minut Neymar va tornar a caure per terra en una acció que no va semblar falta i en les protestes, Suárez i el brasiler van veure la groga. Millor li va anar al Barça quan va intentar jugar a futbol, com en una centrada amb l'exterior de Neymar la qual Munir no va arribar de cap per poc i que Alves va rematar sense molta convicció, davant un Arèola que va treure la pilota gairebé des de la línia de gol.

Com en el primera part, el Barça va tornar a sotmetre al seu rival, encara que ja en aquests minuts l'equip de Marcelino havia donat un pas enrere i en una pressió encertada blaugrana, la pilota va anar als peus de Busquets, qui va veure un Neymar que entrava per l'esquerra, i el brasiler aquesta vegada sí que va ser resolutiu al marcar el primer gol. Dos minuts després del gol, Iniesta va tenir el segon, però incomprensiblement va fallar davant un Arèola que va estar molt encertat.

En el minut 70 se li va posar de cara el partit al Barcelona per un penal de llibre, en el qual Munir va controlar i Jaume Costa el va atropellar, Suárez, després que Neymar li cedís la pilota, va marcar des dels onze metres el segon gol.

Neymar va acabar d'arrodonir la festa amb el tercer gol del partit, una autèntica obra d'art. Mentre el Camp Nou enviava ànims cap al lesionat Messi amb càntics, el brasiler va enviar una pilota a Suárez, que la va tornar a l'onze blaugrana dins de l'àrea, aquest li va fer un barret d'esquena a Costa i de volea va marcar el tercer de la tarda. L'estadi dempeus ovacionant Neymar i el Barça, que ja només té el cap el clàssic davant el Reial Madrid del proper 21 de novembre.