El Peralada afrontava un desplaçament complicat en la seva visita al camp del Vilafranca. Els d'Arnau Sala, que volien fer valer la victòria de la passada jornada davant l'Ascó (4-1) i seguir sumant per sortir del pou de la classificació eren conscients que la victòria passava per marcar.

Des del xiulet inicial els altempordanesos van buscar la pilota i la iniciativa, acostant-se amb perill a l'àrea local en cada jugada de profunditat. El Vilafranca, per contra, quan tenia la pilota no acabava de trobar mai l'última passada. Però la sort gira l'esquena, sovint, a qui menys s'ho mereix i, just abans del descans l'àrbitre va xiular unes mans dins l'àrea del Peralada que molts encara es pregunten on ho havia vist. Santi Triguero, des dels onze metres, no va fallar. A la represa, els locals van saber aprofitar l'única ocasió de gol que van tenir en tot el partit i, novament, Santi Triguero va aconseguir endreçar la pilota al fons de la xarxa, marcant el que semblava la sentència. El Peralada, però, lluny de baixar els braços, va seguir creient en les seves cartes i va buscar el camí del gol. Primer Murga, al 75 i, quatre minuts més tard, Marc Mas, aconseguien els gols que empataven el partit.