S'esperaven les reaccions de Valentino Rossi un cop certificat el títol mundial de Jorge Lorenzo i va passar a l'atac. Un Rossi decebut i resignat després d'haver fet una gran remuntada estèril tornava a carregar contra Márquez, a qui acusava de no haver lluitat per la victòria. El d'Urbino es mostrava satisfet perquè ?segons ell la carrera havia deixat clar quins eren els plans del pilot de Cervera. L'italià acusava el català d'haver "tocat els collons" i d'haver "pres el pèl" a tothom. Rossi va definir el final de mundial de "tripijoc de baix nivell" i es va mostrar irònic sobre el treball de les Honda, afegint que ell estava satisfet amb la feina feta. Rossi va fer èmfasi en la carrera d'Austràlia en què, segons el pilot de Yamaha, "va començar a haver-hi coses estranyes" i on el de Cervera hauria començat a tenir un comportament compromès amb Lorenzo. Rossi defensa que ha hagut de lluitar contra dos pilots.

L'italià reconeixia que Lorenzo havia fet un gran campionat i deia que estava convençut que el mallorquí no estava del tot satisfet per com havia guanyat el Mundial. "Hauria estat fantàstic poder-me enfrontar a Lorenzo a la pista i haver-nos jugat el títol en condicions", sentenciava l'italià. Per a Rossi, és evident que alguna cosa passava sobretot perquè "l'únic avançament que ha fet Márquez ha estat al seu company d'equip, i ha estat 30 voltes darrere de Lorenzo sense haver-ho intentat ni un sol cop".

Rossi va acabar dient que "Márquez ha decidit que jo no guanyés el mundial. El meu destí estava segellat. Sabia com seria la carrera des de l'inici. Sabia que avui no guanyaria".