L'Ajuntament i la UE Olot impulsen conjuntament la construcció d'una Ciutat Esportiva a la ciutat que permeti posar punt i final a la manca d'instal·lacions futbolístiques que pateixen els clubs. La proposta municipal, per la qual s'estan buscant els terrenys, passa per crear tres o quatre camps per donar servei al futbol base de l'Olot, als entrenaments del primer equip i també a d'altres clubs de la capital garrotxina com ara l'Atlètic Olot. La construcció d'aquesta Ciutat Esportiva també equivaldria a la clausura de les instal·lacions del Morrot, actualment en estat precari, i que a dia d'avui estan sobreutilitzades.

L'Olot va rebre la proposta de l'Ajuntament l'estiu passat, poc després de les eleccions municipals. Inicialment el projecte per resoldre les mancances del futbol base passava per millorar i ampliar el Morrot, però des de l'equip de govern s'ha decidit a apostar per un complex esportiu nou. Hi anirien camps de gespa artificials per a la base i també es podria estudiar la possibilitat que un fos de gespa natural per les sessions d'entrenament del primer equip. L'Olot va debatre la idea a la junta i va acabar-hi donant tot el seu suport. El club, fins i tot, es podria plantejar ampliar el seu projecte esportiu amb la creació d'un filial o d'una secció femenina.

A dia d'avui l'Olot té 167 jugadors en el futbol base, que arrenca en alevins, als quals també caldria sumar-hi el centenar de nens de l'Escola Pía, amb la qual els garrotxins hi tenen una vinculació per les categories de prebenjamí i benjamí. L'aposta pel futbol de formació s'entén com una acció de ciutat ja que permetria resoldre la manca d'instal·lacions que ara hi ha i donaria sortida a un gruix molt important de jugadors que tenen en el futbol una activitat de formació esportiva i social. El Morrot, que es troba en un estat precari, no pot absorvir tota la demanda. A?més, el camp té unes dimensions molt reduïdes de 90x53, que dificulten la pràctica del joc.

Acabada la primera fase de la reforma integral que s'ha d'aplicar al Camp Municipal (l'edifici de vestidors que ha permès tancar els antics), ara la principal inversió aniria en la línia de construir aquesta Ciutat Esportiva. La manca d'instal·lacions i la voluntat de disposar d'un espai còmode per treballar no és només un problema d'Olot. El Girona fa temps que està en converses amb l'Ajuntament per tal de trobar una bona ubicació a la capital on construir-hi els seus camps d'entrenament i poder acabar amb la sobresaturació de Torres de Palau i els exilis a Sant Ponç i Vilablareix del filial i del juvenil. El Llagostera, per la seva banda, també busca terrenys a la Costa Brava centre per construir-hi la seva pròpia Ciutat Esportiva.