És l'home de moda. Tant a la lliga, com en la seva selecció Neymar acapara tots els elogis. Al Barça ha aprofitat l'absència per lesió de Messi per erigir-se en el líder de l'equip, mentre que aquesta matinada (01.00) reapareixerà amb la canarinha a l'Argentina en un duel de la fase de classificació pel Mundial 2018. Ahir, l'exjugador blaugrana Ronaldinho i l'extècnic i ara seleccionador argentí Tata Martino van elogiar-lo públicament. «És un fenomen, pot arribar a ser el millor del món», va dir el futbolista brasiler; «Està a un nivell superlatiu», va destacar Martino.

En una entrevista concedida als mitjans del club blaugrana, Ronaldinho reconeix que, per a ell, «és una alegria veure un altre brasiler fer història» i recorda amb afecte la seva relació amb l'argentí Lionel Messi: «És molt bonic veure com ha crescut». Ronaldinho, el jugador que va canviar la història moderna del club amb el seu fitxatge el 2003, va ser un dels padrins del davanter argentí, que va començar a forjar la seva llegenda al costat del brasiler.

«El meu millor record amb ell va ser el seu primer gol, jugant al meu costat. Recordo amb afecte haver fet la primera passada de gol a Messi. Per a mi va ser molt especial», va subratllar.

En la primera de les cinc temporades que va defensar la samarreta blaugrana, Ronaldinho va coincidir amb Luis Enrique Martínez, actual entrenador del primer equip i de qui considera que «serà un dels millors tècnics del món».

El seleccionador argentí, Gerardo «Tata» Martino, també va tenir, com Ronaldinho, paraules d'elogi per a Neymar: «està en un nivell superlatiu. El que avui està fent el posa al nivell dels dos futbolistes que considerem per sobre de la resta. L'agafa en un bon moment el seu retorn a la selecció del Brasil» un cop complerta la sanció que li van imposar a la Copa Amèrica.

Pocs partits en el món poden concentrar l'atenció mundial d'un Argentina-Brasil, que aquesta matinada animarà un nou capítol del clàssic sud-americà amb una Albiceleste plena de baixes i una «canarinha» que comptarà amb el retorn de Neymar. L'estadi Monumental de Buenos Aires serà l'escenari per a aquest nou duel entre argentins i brasilers en la tercera jornada de les eliminatòries.