El Madrid-Barça d'aquest dissabte a la tarda no està en perill de suspensió malgrat l'estat d'alerta que es viu a Europa després dels atemptats de divendres a París. El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va assegurar ahir que per ara no es plantegen ajornar el clàssic, encara que va admetre que el duel serà declarat d'«alt risc» i que s'establiria un «dispositiu intensíssim» de seguretat.

Fernández Díaz va posar el partit de futbol disputat dimecres a Londres entre les seleccions d'Anglaterra i França com a «exemple» del que ha de ser el clàssic que dissabte protagonitzaran els dos clubs més poderosos del futbol espanyol. El ministre va destacar que l'emotiu amistós de Wembley va transcórrer «amb absoluta normalitat» i va confiar que sigui «un model de referència» per al Madrid-Barça. Ahir a la tarda es va reunir la comissió contra la violència en l'esport que, va de declarar aquest clàssic de la Lliga espanyola com a partit d'alt risc.

«A dia d'avui no ens plantegem per res la suspensió d'aquest partit, sense perjudici que si hi hagués dades objectives que aconsellessin la suspensió es faria, però en aquests moments no hi ha cap dada objectiva que avali la necessitat de prendre una decisió d'aquestes característiques», va considerar. Dimecres també hi havia programat un duel amistós entre Alemanya i Holanda que va acabar suspès poc abans de començar-se, i amb el camp desallotjat, per un possible temor d'atemptat. Dimarts tampoc es va jugar, pel mateix motiu, el Bèlgica-Espanya.

Recuperant jugadors

Mentrestant, Barça i Madrid segueixen preparant el clàssic. Luis Enrique va recuperar ahir els cinc internacionals espanyols i el belga Thomas Vermaelen, un cop finalitzada la concentració amb les seves respectives seleccions. Ahir ja es van exercitar Gerard Piqué, Jordi Alba, Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Marc Bartra i el belga Vermaelen amb la resta dels disponibles.

Entre aquests hi ha l'argentí Lionel Messi, que va tornar a ?exercitar-se amb normalitat i que podria rebre l'alta mèdica a final d'aquesta setmana. A l'entrenament d'avui, programat per a les 18.00 hores, ja hi haurà la resta d'internacionals: els brasilers Neymar i Dani Alves, el xilè Claudio Bravo, l'argentí Javier Mascherano, el turc Arda Turan i Munir el Haddadi, que estava concentrat amb la sub-21. En el Madrid, per la seva bandfa, tot fa pensar que Keylor Navas podrà reaparèixer a la porteria.