El Comitè d'Apel·lació de la FIFA ha rebutjat els recursos presentats per Joseph Blatter, president d'aquest organisme, i Michel Platini, president de la UEFA, contra la suspensió temporal durant 90 dies que els va imposar a tots dos el Comitè d'Ètica el passat 8 d'octubre.

La FIFA ha confirmat la decisió d'Apel·lació, presidit per Larry Mussenden, de Bermuda, que manté les sancions imposades dins de la investigació que l'organisme porta a terme per presumpta corrupció, i que impedeix de moment a Michel Platini ser candidat a les eleccions a la presidència del pròxim 26 de febrer.

Segons un comunicat, el Comitè d'Apel·lació «ha rebutjat íntegrament» el recurs de Blatter i el de Platini i ha confirmat la decisió de la càmera de resolució del Comitè d'Ètica de suspendre a tots dos temporalment d'exercir qualsevol activitat lligada al futbol durant 90 dies. Les dues sancions podrien prolongar-se durant 45 dies suplementaris per la Comissió d'Ètica, que ja va rebutjar el mes passat, per defecte de forma, un recurs de Michel Platini contra la seva suspensió durant 90 dies de tota activitat lligada al futbol. La FIFA ha precisat que el procediment pel qual el Comitè d'Ètica va dictar la suspensió temporal de Blatter i Platini «encara està en curs», el que significa que aquest òrgan «pot encara confirmar, revocar o perllongar la decisió provisional».

Els cinc candidats admesos per intentar presidir la FIFA són Ali Bin Al Hussein, president de la Federació Jordana; Jerome Champagne, que va ser secretari general adjunt de FIFA; el suís Gianni Infantino, secretari general de la UEFA; el xeic de Beréin Salman Bin Ebrahim al Khlalifa, i el sud-africà Tòquio Sexwalle.