Llorenç Biargé es va reunir dimarts al matí amb el secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau. Sobre la taula hi havia tancar el conveni de col·laboració entre les dues parts, que representa una notable ajuda econòmica per al club. Les bases ja van quedar establertes i la setmana que ve es preveu que tot plegat quedi resolt. L'Uni ja té acords semblants amb l'Ajuntament i la Diputació de Girona.

L'Spar Citylift Girona manté l'ambició de lluitar per títols aquesta temporada (de moment ja ha caigut la Supercopa d'Espanya) malgrat el cop que ha representat la sobtada pèrdua de l'estrella nord-americana Chelsea Gray, seduïda pels euros turcs. Aquest és el discurs que va voler llançar ahir el president de l'Uni, Llorenç Biargé, només unes hores després d'haver-se confirmat l'adéu de la base que havia enlluernat Fontajau en aquests dos primers mesos de competició. Biargé va deixar clar, per una banda, que «si estem a dalt no és només per Gray, perquè jugadores com Jordana, Spanou o Mingo, per posar tres exemples, també estan fent una gran aportació»; posteriorment va afegir que l'afició pot estar tranquil·la:?«l'objectiu segueix siguent guanyar títols i estar a dalt i ara jugarem amb el calendari; estem pràcticament classificats per la Copa i tenim marge per estudiar bé el mercat i reforçar l'equip amb una o dues jugadores».

Gray ja va plantejar a l'Uni la seva sortida la setmana passada, abans de visitar el Gernika, però entre els directius, el tècnic Miguel Ángel Ortega i el director esportiu, Pere Puig, es va poder reconduir la situació. Per pocs dies. Dilluns els equips turcs seguien trucant a la porta de la jugadora americana i ja va ser impossible retenir-la tot i que Biargé va revelar ahir que s'havien plantejat millorar-li el sou per convèncer-la de seguir a Fontajau. «Quan vam saber que li multiplicaven per quatre el contracte vam tenir clar que no hi podíem arribar per respecte a la resta de jugadores de la plantilla, per respecte als espònsors que ja han fet prou esforç aquesta temporada, per respecte a les institucions no estirant més el braç que la màniga i per poder complir amb el pressupost i seguir tocant de peus a terra», va subratllar el màxim responsable de l'Uni.

A quatre jornades per al final de la primera volta i, per tant, del tall definitiu per a la Copa de la Reina, l'Spar Citylift és colíder, amb el Perfumerías Avenida, amb dos triomfs de marge respecte al quart classificat. El calendari, a més, és molt favorable perquè aquesta setmana la competició s'atura pels partits internacionals i quan es reprengui el rival serà el cuer, l'Añares Rioja. En el darrer partit de la primera part del campionat es visitarà Salamanca on, probablement, hi hagi en joc el primer lloc de la lliga. «Abans de l'aturada de Nadal o per les festes serà el moment d'analitzar la situació i decidir com reforcem l'equip. Potser fem un fitxatge o potser seran dos», va assegurar el president. Biargé va fer una crida a l'afició:?«Que no es desencisin i vinguin a Fontajau a animar».