La presència de Leo Messi continua sent el princial focus d'atenció amb vistes al Madrid-Barça de demà a la tarda (18.15). En aquest sentit, el migcampista del Barcelona Andres Iniesta considera que Messi és «un jugador fonamental» per a l'equip blaugrana i confia que surti a l'onze titular, en el clàssic. «Si entra a la llista és perquè pot participar, ja sigui d'entrada o estant a la banqueta. Però si compto amb Leo d'inici, les possibilitats augmenten per al meu equip», va argumentar ahir a la tarda en conferència de premsa.

Iniesta no havia coincidit amb l'astre argentí durant l'última setmana, en estar convocat amb la selecció espanyola pels amistosos contra Anglaterra i Bèlgica, però a la tornada s'ha endut una grata sorpresa. «L'he vist poc entrenar aquests últims dies, però les notícies veig que són molt bones, ja que està treballant amb nosaltres i les sensacions sembla que són bones», va explicar. Amb Messi o sense, el de Fuentealbilla ha repetit diverses vegades que el Barça haurà de fer «un partit gairebé perfecte» per guanyar al Bernabéu. «Dir que el Madrid és més feble seria temerari i no és el nostre pensament. Té moltes virtuts que poden fer-nos mal i, al seu estadi, t'exigeix que facis totes les coses bé», va advertir.

A més a més, Andrés Iniesta considera que presentar-se al clàssic amb tres punts d'avantatge en la classificació no significa res. «Arribar amb aquests tres punts pot confondre'ns. El que hem de fer és sortir amb la idea d'ampliar aquest avantatge», va indicar. El migcampista blaugrana va donar la recepta per aconseguir-ho: «Si hi ha una cosa que hem de tenir clara és que hem de ser nosaltres mateixos, mantenir la nostra idea de joc, intentar ser protagonistes amb la pilota i dominar el partit el màxim temps possible, estar organitzats i no cometre errades que ells puguin aprofitar». En qualsevol cas, ?Iniesta té clar que «encara és molt d'hora» i que el resultat del clàssic «no serà determinant» per conquistar el títol de Lliga. Això sí, segons la seva opinió, una victòria contra l'etern rival sempre té «una transcendència emocional important».

El primer com a capità

El de demà serà el primer clàssic que Iniesta viurà com a capità del Barcelona, cosa que considera «una anècdota». A més a més, des de l'adéu de Xavi Hernández l'estiu passat amb destí Qatar, ha passat a ser el futbolista blaugrana amb més clàssics a les seves espatlles, ja que dissabte jugarà el número 32 de la seva trajectòria esportiva. «Aquest tipus de partits m'encanten pel que són i el que transmeten. Tant de bo em segueixin posant com una moto», va comentar amb timidesa, la que no va tenir el seu company Gerard Piqué ara fa uns dies, quan reconeixia que els partits entre el Reial Madrid i el Barça el posaven catxondo.

La seguretat

El manxec va viure fa pocs dies la suspensió del Bèlgica-Espanya per la possibilitat que es produís un atac terrorista com els de París, «una mesura totalment encertada quan no es té la màxima seguretat». Aquests dies ha pogut comprovar que s'està parlant més del clàssic per totes les mesures de seguretat que envoltaran el partit i per la por d'un atemptat que pel futbol. «Aquesta situació genera intranquil·litat a tothom, és inevitable. És una llàstima que no es parli d'esport, futbol o espectacle, però és la realitat que vivim i no es pot esquivar. A partir d'aquí, que tot torni poc a poc a la normalitat, perquè vull recordar que dissabte no només es juga el Madrid-Barça sinó moltíssims partits», va sentenciar el migcampista de ?Fuentealbilla.