El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha decidit sancionar durant tres anys l'atleta espanyola Marta Domínguez, en considerar-la culpable d'una infracció del reglament antidopatge per «anormalitats en el seu passaport biològic (ABP)». El TAS també ha ordenat anul·lar tots els resultats obtinguts per Marta Domínguez des del 5 d'agost de 2009 fins el 8 de juliol de 2013, per la qual cosa perd l'or mundial de 3.000 metres obstacles que va aconseguir el 17 d'agost de 2009 i la plata en la mateixa prova en els Europeus de Barcelona, ??conquerida el 20 de juliol del 2010.

Segons el TAS, les explicacions ofertes per la RFEA Federació Espanyola d'atletisme- i per Marta Domínguez «no han estat suficients per convèncer que no ha ocorregut una infracció del reglament antidopatge amb les evidències científiques presentades pels experts de la AMA i la IAAF».

El TAS, que farà públic el seu veredicte (99 pàgines) pròximament, va comunicar ahir la seva decisió a les parts, alhora que va precisar que la suspensió va començar a comptar el 24 de juny de 2015, encara que ha de computar també el període de suspensió provisional des del 8 de juliol de 2013 fins al 19 març 2014. La decisió del TAS ha coincidit amb la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de la llista del Partit Popular al Congrés per Madrid, on Marta Domínguez figurava com a número 19, després d'haver estat senadora d'aquest partit per Palència l'última legislatura.

El cas de Marta Domínguez va desembocar al TAS al maig de 2014 quan la IAAF i l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) van presentar un recurs contra la decisió de la Federació Espanyola d'Atletisme, el 20 de març de 2014, de no sancionar-la per irregularitats en el seu passaport biològic coincidint amb el temps en què la de Palència va obtenir el títol mundial de 3.000 metres obstacles (2009).

Al març de 2013 la IAAF va considerar que els valors sanguinis presents en el seu passaport biològic entre el 5 d'agost de 2009 i el 4 de gener de 2013 apuntaven a un dopatge sanguini continuat i sancionaven provisionalment durant quatre anys a la de Palència.