El Clàssic del futbol espanyol ofereix avui en la seva primera edició de la temporada, a l'estadi Santiago Bernabéu, un duel que marcarà Rafa Benítez a la banqueta blanca i el retrobament dels dos millors tridents del món: Bale-Cristiano-Benzema contra Messi-Neymar-Suárez.

Les lesions de Gareth Bale i Karim Benzema per al bàndol madridista i de Leo Messi per al blaugrana han privat els dos grans del futbol espanyol de gaudir de referents de les seves plantilles bona part de la temporada. Tornen els millors tridents ofensius del món just a temps. Per engrandir un Clàssic convertit en l'espectacle futbolístic més gran del món temporada rere temporada.

El conjunt blaugrana arriba al primer clàssic de la temporada encapçalant la classificació i amb la sensació d'haver recuperat moltes de les virtuts que li van permetre aconseguir un altre històric triplet el curs passat. Una d'elles és la solidesa defensiva, que els catalans han aconseguit recobrar les últimes setmanes. I és el que el Barça ha mantingut la porteria a zero en els últims quatre partits (Villanovense, Getafe, BATE Boríssov i Vila-real) i només ha encaixat un gol -contra l'Eibar- en els últims sis.

El conjunt català viu pendent de l'estat de Messi. Però el cert és que, des que l'argentí es va trencar el lligament lateral del genoll esquerre fa vuit setmanes en el partit de Lliga contra Las Palmas, l'equip ha funcionat gairebé a la perfecció, llevat de l'ensopegada del Sánchez Pizjuán. Sense l'astre argentí, el brasiler Neymar da Silva i l'uruguaià Luis Suárez han pogut explotar tot el seu talent i capacitat de lideratge. Entre els dos han marcat setze dels últims dinou gols del Barça i tots dos comanden la taula de golejadors del campionat amb 11 i 9 gols, respectivament. Al Bernabéu, Neymar i Luis Suárez podrien tenir la inestimable ajuda de Messi per intentar derrotar el Reial Madrid, si Luis Enrique finalment decideix recuperar el trident. El crac de Rosario s'ha estat exercitant tota la setmana al mateix ritme que els seus companys i, després de l'entrenament d'aquesta tarda, va rebre l'alta mèdica. Ara l'únic dubte passa per veure si Luis Enrique opta per posar Leo Messi de titular o, amb més prudència, l'argentí comença a la banqueta i entra a la segona meitat. El mateix que el croat Ivan Rakitic, que els últims dies s'ha entrenat amb normalitat després de superar un petit trencament en el soli de la cama dreta que va patir en l'últim partit de la Lliga de Campions davant el BATE Boríssov.

El partit es presenta a la «casa blanca» en el moment més delicat de Benítez des que va arribar al Reial Madrid. La imatge conservadora deixada al Vicente Calderón, per acabar cedint un empat, i la derrota de Sevilla, la primera que encaixa en la temporada, però sobretot la pobra imatge deixada a la segona part del Sánchez Pizjuán, han sembrat un dubte que el tècnic ha d'aclarir. S'espera el seu onze i la mentalitat amb què el Reial Madrid surti en el duel contra el seu etern rival. Benítez ho sap i va llançar un missatge de futbol ofensiu en roda de premsa però, portes endins, maneja aspectes purament esportius i estadístics. Les altes esferes del club i l'afició es mouen en altres paràmetres. Una nova suplència del colombià James Rodríguez o l'absència en punta del francès Karim Benzema per la recerca de més equilibri desfermarien les crítiques i el resultat no és favorable.

Però, Rafa Benítez té experiència i coneix el terreny que trepitja. Cada derrota és un terratrèmol al Reial Madrid i és conscient del que provocaria encaixar dues de seguides. Per primera vegada en mesos disposa de tota la seva plantilla. Infermeria buida i jugadors per elegir en funció de cansament, ritme de competició i molèsties que encara arrosseguen. El dubte a aclarir que defineix el puzle el representa el brasiler Casemiro. La seva presència o absència és un missatge. Ha jugat els nou últims partits de titular i s'ha guanyat el lloc. L'altre interrogant és la titularit o no de Benzema. Amb tota la plantilla a la seva disposició per segona vegada en la temporada, Benítez podira decidir que Benzema comencés de suplent. Els temes extraesportius que el sotgen poden convidar Benítez a aquesta decisió, que sap que amb el francès en el camp el seu equip guanya. Fixa els centrals, dóna llibertat a Cristiano Ronaldo i els seus desmarcatges d'arrossegament també són aprofitats per Gareth Bale. La «BBC» tornarà a ajuntar-se durant el Clàssic, no sembla que d'inici. Sí que estaran a l'onze titular el costa-ri?queny Keylor Navas, recuperat de la seva sobrecàrrega muscular, i el capità Sergio Ramos. Amb el brasiler Marcelo recuperat en el lateral esquerre i un pols en el dret que pot caure del costat de Dani Carvajal, també amb l'alta mèdica, en detriment de Danilo.

El Reial Madrid buscarà el ?lideratge de Lliga amb el triomf. Amb el Santiago Bernabéu completament ple per segona vegada en la temporada i amb molta seguretat.