El Laboral Kutxa ha infligit la primera derrota de la present Lliga al Barcelona Lassa (87-79) en un duel resolt en la pròrroga després de 40 minuts d'intens bàsquet.

S'ha arribat als 23 segons finals del temps reglamentari amb empat a 73 i la possibilitat per als visitants de guanyar el partit, però un llançament triple de Perperoglu no ha tocat cèrcol i ha calgut jugar cinc minuts més.

En l'arrencada de la pròrroga el Baskonia ha desarborat el seu rival amb vuit punts seguits (81-73) que s'ha encarregat de gestionar i administrar per acabar amb la brillant arrencada de temporada del Barcelona.

El Laboral Kutxa ha arrencat amb una velocitat més que el Barcelona Lassa i amb la seva intensitat defensiva ha desarborat els visitants, que no han vist la manera d'anotar durant els primers cinc minuts (9-0).

Satoransky ha trencat la sequera anotadora del Barcelona i, després d'un temps mort que ha demanat Xavi Pascual, s'ha passat un intercanvi de cistelles en el qual ha brillat Darius Adams com catalitzador de l'anotació local.

El base nord-americà ha signat 13 dels 17 punts de l'equip vitorià en el primer quart.

L'entrada de Ribas i la seva bona connexió amb Tomic ha començat a propiciar fluïdesa anotadora al Barcelona. Un parcial de 0-9 rematat amb una cistella de Arbines li ha concedit el primer avantatge als de Xavi Pascual (21-23, minut 15).

Ha estat un període d'ofuscació total en atac del Baskonia que no ha trobat la manera d'anotar, mentre el Barcelona li ha endossat 14 punts seguits, 21-28, fins que Hanga ha aconseguit tallar la sagnia.

Ha pogut evitar el Laboral Kutxa arribar desenganxat a l'intermedi amb mitja dotzena de punts que s'han repartit Diop i Adams, 29-32, en les últimes accions del primer temps.

S'ha reprès el duel amb un intercanvi de cops entre els dos conjunts intentant resoldre per la via de l'anotació i relegant la feina defensiu (39-40, minut 24).

Quan el Baskonia ha trobat la fortalesa defensiva ha assecat la via d'anotació visitant i amb vuit punts seguits ha tornat a recuperar el pas i el comandament sobre la pista (45-40, minut 27).

Ha entès el Barcelona que havia d'estrènyer també sota el seu cèrcol i el duel s'ha enredat en espessos atacs i poca claredat a l'hora de mirar al cèrcol per les dues parts. Un triple de James ha segellat el tercer quart (52-52).

La més gran varietat de recursos ha permès al Barcelona Lassa prendre una lleu avantatge, 56-63, amb el qual encarar els sis minuts finals, però el Baskonia ha aconseguit sobreposar-se amb treballades accions i sobrepassar el Barcelona gràcies als punts de Causeur i Bourousis, 69-67, amb menys de tres minuts per disputar-se.

El duel ha afrontat el determinant tram final de 23 segons amb total igualtat, 73-73, i la pressió que l'equip que fallés posaria en safata el triomf al seu rival.

Se l'ha jugat el Barcelona al triple final de Perperoglu, però no ha arribat a tocar cèrcol el seu llançament i ha portat el partit a tenir cinc minuts addicionals.

El Baskonia ha entrat com un cicló en la pròrroga i en 64 segons ha escombrat el seu rival amb una cistella d'Adams, un triple de Causeur i una altra acció de cistella amb llançament addicional del francès (81-73).

El cop rebut ha deixat atordit el quadre català, que ha intentat eixugar la renda amb accions accelerades i precipitades que l'han encaminat a la seva primera derrota en aquesta Lliga.

- Fitxa Tècnica:

87 - Laboral Kutxa (17+12+23+21+14): Adams (24), Causeur (16), Hanga (8), Tillie (14), Planinic -cinc inicial-, James (5), Blazic, Corbacho, Xengelia (6), Bourousis (11), Diop (3).

79 - Barcelona Lassa (12+20+20+21+6): Arroyo (7), Oleson (4), Perperoglu (20), Lawal (5), Samuels (3) -cinc inicial-, Ribas (8), Tomic (14), Doellman (11), Abrines (3), Satoransky (4).

Àrbitres: García González, Cortés, Pérez Niz. Han assenyalat tècnica a Xavi Pascual (m. 31).

Incidències: Partit de la setena jornada de la Lliga Endesa disputat en el Buesa Arena davant 11.129 espectadors, segons el club.