El Barcelona rep aquest vespre al Camp Nou el Roma, en el penúltim partit de la fase de grups de la Lliga de Campions, amb l'únic objectiu de signar una victòria per assegurar-se la primera plaça amb vista als vuitens de final, encara que un empat també satisfaria les seves aspiracions. Embalats com estan els de Luis Enrique, que dissabte van consolidar el lideratge a la Lliga amb una històrica victòria per 0-4 al camp del Madrid, no s'espera menys que contra el Roma l'equip blaugrana surti a donar continuïtat al seu estat de gràcia.

Serà un partit que requerirà unes mesures de seguretat molt exhaustives després dels atemptats de París i l'estat d'alerta que es viu en l'esport per aquells fets.

S'espera la reaparició a l'onze titular de Leo Messi, que al Bernabéu va aparèixer a la segona part, després de quasi dos mesos de ?baixa, quan el seu equip ja tenia el domini del partit i del marcador en el clàssic. Així, després de dos mesos, Messi podria entrar a l'onze de gala, amb el qual el Barça es mesurarà contra un rival que en ?l'anada li va posar dificultats (1-1), amb un gol de Florenzi des del mig del camp que va engegar en orris la feina dels blaugranes i l'avantatge del gol inicial de Suárez.

El Barcelona està en ratxa a Europa, ja que després de l'empat del partit inicial contra el Roma ho ha guanyat tot. A més a més a la Lliga ha connectat una sèrie de partits victoriosos que l'han situat líder en solitari, ara amb quatre punts sobre el segon (Atlètic) i sis respecte del tercer (Reial Madrid).

Contra el Roma podria tornar a reaparèixer d'inici el trident, que si bé va estar sobre el camp en l'Olímpic romà, va quedar orfe des del 26 de setembre, quan Messi va caure lesionat en el Barcelona-Las Palmas (2-1). La inclusió de l'argentí obligarà a tornar a posar les peces al seu lloc, si és que Luis Enrique no opta per donar descans a Neymar o Suárez, després que tots dos ho hagin jugat tot en els últims mesos, a causa de la falta de vímets per rotar als de davant que ha impossibilitat el tècnic a prescindir dels seus jugadors més determinants en l'ofensiva. Homes com Ter Stegen i Mathieu es perfilen com a titulars.

De la seva banda, el Roma del francès Rudi Garcia viatja a Barcelona sense l'ivorià Gervinho ni l'egipci Salah, tots dos absents per lesió, i amb la necessitat de defensar la segona plaça, que li valdria ser a vuitens. De fet, aquestes baixes haurien de ser supelrtes per Alessandro Florenzi, que va marcar l'1-1 de l'anada, i el gallec Iago Falque. García intentarà recuperar Daniele de Rossi, amb problemes musculars, peça fonamental per donar solidesa a un equip que encaixa molts gols.