L'Audiència de Barcelona serà el tribunal que jutjarà finalment el davanter del Barça Leo Messi i el seu pare per frau fiscal, en comptes d'un jutge penal de Vilanova i la Geltrú, com estava previst inicialment. En un acte, el jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Gavà , que va instruir la causa contra Messi, ha estimat la petició de la Fiscalia perquè el futbolista i el seu pare siguin jutjats per un tribunal de l'Audiència i no per un jutjat unipersonal.

El jutjat ha resolt així la discrepància que mantenia la Fiscalia -que exculpa Messi del frau fiscal- amb l'Advocacia de l'Estat, partidària de què el davanter del Barça sigui enjudiciat per un jutjat penal de Vilanova. En el seu acte, el jutge acorda l'obertura de judici oral contra Messi i el seu pare i torna a concedir un termini de tres dies a la Fiscalia perquè, si així ho estima procedent, presenti escrit d'acusació contra el futbolista, al qual el ministeri públic exculpa del frau fiscal.

En el seu escrit d'acusació, la Fiscalia sol·licita 18 mesos de presó per al pare del futbolista per evadir 4,1 milions d'euros en impostos a la Hisenda espanyola, però demana l'arxiu de la causa per a Lionel Messi, contra qui inicialment es va querellar, per entendre que no va tenir coneixement del frau. De fet, la Fiscalia es va querellar inicialment per frau fiscal contra Messi i el seu pare i representant, Jorge Horacio, però mesos més tard va demanar l'arxiu de la causa per al futbolista, després que tots dos paguessin al jutjat 5 milions d'euros, que incloïen la suma defraudada més els interessos. El pare de Messi va assumir davant la jutge tota la responsabilitat en la gestió tributària del seu fill, però la instructora va acordar mantenir el futbolista imputat.