El Reial Madrid va escapar del seu mal moment en Lliga aixecant-se de les derrotes contra el Sevilla i Barcelona amb un triomf sense brillantor però amb molt d'ofici a Ipurua (0-2), gràcies als gols de Gareth Bale i de Cristiano Ronaldo de penal, davant d'un Eibar que mai va perdre la cara al seu rival.

Rafa Benítez arribava a la cita amb baixes importants en defensa. Sense Sergio Ramos, Varane ni Marcelo no li quedava cap altra opció que apostar per Pepe i Na?cho al centre de la defensa i Danilo canviat de banda, a l'esquerra. Va ser titular el colombià James, com aextrem dret, amb el gal·lès Bale de davanter centre, i el portuguès Cristiano Ronaldo per l'esquerra.

El primer quart d'hora va ser igualat i la pilota anava d'una àrea a una altra amb facilitat. L'Eibar va jugar amb agressivitat, pressionant el rival, intentant compensar la superioritat tècnica dels madrilenys. Sergi Enrich va crear la primera ocasió de gol en intentar una vaselina que va atrapar Keylor Navas. Va respondre Cristiano Ronaldo, que en posició dubtosa es va quedar sol davant el porter Asier Riesgo, que va aclarir com va poder el xut del lusità i el rebuig el va rematar el croat Kovacic alt. Després de diversos intercanvis de cops i amb la balança prou anivellada, va arribar el primer gol de la tarda. En un servei de córner, Modric va treure en curt per a James, qui li va fer la paret i el croat, sense oposició, va centrar perquè Bale rematés de picat al primer pal i marqués el 0-1.

Poc després que el gal·lès es retrobés amb el gol, va estar a punt de marcar-ne un altre, ja que va aprofitar una nova badada defensiva per disparar a l'àrea, caient i amb Cristiano només per marcar. Riesgo va evitar la diana.

Va començar la segona part sense canvis i amb l'Eibar buscant l'empat. El Reial Madrid no patia excessius aclaparaments i se li plantejava el contracop com una bona solució. Cristiano va gaudir d'una falta a favor en la que la pilota va colpejar a la barrera, iniciant els guipuscoans una contra que no va culminar Saúl Berjón en estar atent Keylor Navas.

Els blaugranes ho van seguir intentant i una centrada d'Inui va ser rematada fora per Sergi Enrich. També ho va intentar amb un xut llunyà Takashi Inui que va atrapar Navas, el millor dels blancs. Els locals van anar acusant el cansament i el Madrid, tot esperant la seva oportunitat, va colpejar en el moment oportú. Cristiano Ronaldo va poder marcar en due socasions. A la primera, amb poc angle, va disparar a fora. A la segona va rematar desviat un córner. Sí que va signar el 0-2 en transformar un penal més que dubtós per caiguda de Lucas Vázquez. Restaven vuit minuts per al final i el duel estava vist per a sentència. El Reial Madrid es va aixecar del seu mal moment.