A mitjans d'octubre de 2007, els greus problemes econòmics de l'Akasvayu Girona, que vivia la que seria l'última temporada de la seva història, encara es mantenien més o menys allunyats de la plantilla. Pedro Martínez intentava fer créixer un equip que, a diferència del curs anterior amb Pesic a la banqueta, gravitava molt sobre la figura de Marc Gasol. L'actual pivot dels Grizzlies va fer un inici de temporada espectacular, amb tres MVP de la jornada en el primer mes de competició, i excel·lint de manera especial en el segon partit de Lliga a Maó on l'Akasvayu derrotaria el Menorca (81-99) en un partit molt complet dels gironins en què Marc Gasol va brillar de manera especial: 27 punts sense fallar ni un sol tir de camp (10/10 de dos i 1/1 en triples). Aquells 27 punts són la màxima anotació de Gasol en un partit amb l'Akasvayu, no els tornaria a superar al llarg de la temporada ni l'ACB ni a la ULEB Cup, com tampoc hi havia arribat la temporada anterior, i un pic de producció ofensiva d'un Marc Gasol que, en aquella època, no necessitava fer gaires punts per ser realment decisiu i dominador. En aquella seva segona i última temporada a Girona, Gasol va arribar a fer valoracions de 44 punts sense necessitat d'arribar als vint punts (com va fer en un partit a la pista del Pamesa).

Pivot extremadament consistent i amb una gran facilitat per entendre el bàsquet, Marc Gasol s'ha convertit amb el pas dels anys en un dels millors, si no el millor, pivot de la NBA. Gasol sap el que necessita el seu equip d'ell i, la passada matinada, es va proposar fer un pas endavant assumint més protagonisme ofensiu en el New Orleans Pelicans-Memphis Grizzlies. "Volia donar un enfoc diferent del meu joc habitual i ha funcionat. He imposat la meva voluntat tractant de ser una mica més agressiu", va explicar Marc Gasol després d'un partit on va trencar el seu rècord anotador a la NBA amb 38 punts. Amb més de mig miler de partis jugats a la lliga nord-americana, Marc Gasol no havia arribat mai als 38 punts però, a diferència del que havia fet a Girona, n'ha fet trenta o més en set oportunitats. Contra l'equip de Nova Orleans, Marc Gasol va jugar 42 minuts i els 38 punts van arribar amb un 11/22 en tirs de camp i un espectacular 16/16 des de la línia de personals. Una fiabilitat en els tirs lliures que és poc habitual en els "cincs" purs i que, als Estats Units, ha estat comparat amb el 17/17 que va fer el mític Moses Malone en un Atlanta Hawks-Milwaukee Bucks de fa ja 25 anys (1990). "No estava content amb el meu joc de l'última setmana o deu dies i per això vaig decidir ser més agressiu en atac", explicava Marc Gasol després d'un partit que deixa l'equip de Memphis en la quarta posició de la Conferència Oest, amb un balanç d'onze victòries i vuit derrotes, a tocar dels tercers, Oklahoma City Thunder, però molt lluny dels intractables Golden State Warriors que lideren la lliga amb un immaculat balanç de dinou victòries en dinou partits.

Aquest tarannà més agressiu en atac va donar com a resultat el sostre d'anotació de Marc Gasol a la NBA. Uns 38 punts que també es queden molt per sobre dels registres del pivot amb l'Akasvayu Girona: 27 punts a l'ACB contra el Menorca, 17 contra el Maccabi Rishon-Le Zion a la FIBA Cup i 19 contra el Hemofarm a l'ULEB Cup. En la primera temporada a l'Akasvayu, amb Pesic a la banqueta, el màxim de Marc Gasol va ser de vint punts contra el Múrcia i el Bilbao.