El Reial Madrid va quedar ahir eliminat de la Copa del Rei després que Francisco Rubio, president del Comitè de Competició de la RFEF i jutge únic del mateix, decidís desqualificar l'equip de Rafa Benítez per l'alineació indeguda de Denis Txérixev, que arrossegava una sanció per acumulació de targetes de la passada temporada, quan jugava cedit al Vila-real. Una decisió que, en vista dels precedents -Osasuna a la segona ronda aquest mateix any-, condemnava el conjunt blanc a l'eliminació fulminant després que el Cadis presentés la pertinent denúncia dijous. Les al·legacions que el Reial Madrid va presentar escudant-se en l'article 41 del Codi Disciplinari de la RFEF (no comunicació personal a l'afectat) i en l'article 112 del mateix codi (fi de cicle d'acumulació de targetes des de trenta-dosens de final) de res han servit al club que presideix Florentino Pérez. Un cop eliminat de la competició pel jutge únic, el Madrid pot presentar un recurs davant el Comitè d'Apel·lació de RFEF, que es reuneix dimecres que ve. I en cas de rebre una altra decisió contrària als seus interessos, podria llavors recórrer com a última opció davant el TAD, la pròxima ?reu?nió del qual és el proper divendres, dia 11. Competició imposa a més una multa econòmica al Madrid de 6.001 euros.

El Comitè de Competició rebat la justificació del Madrid que al·ludeix al desconeixement de la sanció al seu jugador per no haver rebut cap notificació. "No hi ha dubte que hi va haver notificació personal" de la sanció al jugador rus del Reial Madrid Denis Txérixev. En l'expedient núm. 198-2015 / 2016 publicat al web de l'organisme federatiu, en el qual es comunica l'eliminació del club blanc de la competició, el jutge de Competició assenyala que "no hi ha dubte que hi va haver notificació personal al jugador, acompanyada de publicació de la imposició de sanció de suspensió per un partit derivada de l'acumulació d'amonestacions". Aquesta sanció va ser acordada després que Denis Cheryshev rebés tres amonestacions en la passada edició del torneig -a la tornada de vuitens de final davant la Reial Societat, a la tornada de quarts de final contra el Getafe i en la tornada de semifinals davant el Barcelona. Això l'obligava a complir el partit de suspensió en el primer de la present edició amb el Reial Madrid, el disputat dimecres passat al Ramón de Carranza. El rus va ser titular i va anotar el primer gol de la victòria, per 1-3, del conjunt blanc. La notificació de la suspensió, explica el jutge de competició, "es va produir precisament en el domicili designat pel mateix jugador a l'efecte de notificacions, que no és altre que el mateix del Vila-real".

"Res més va poder fer ni va haver de fer la RFEF sobre això, de manera que van quedar al marge d'aquesta entitat les relacions internes i comunicacions hagudes o que hagin hagut de produir-se entre el jugador, l'equip en què militava en el moment de la sanció i el Reial Madrid".

D'aquesta manera el jutge de Competició respon a les al·legacions del Madrid, que va invocar "la falta de constància de notificació personal de la sanció en qüestió tant al jugador com al propi club denunciat".

El jutge també desestima el recurs madridista basat en l'article 112.1, que es refereix a l'anul·lació de les targetes rebudes en les tres primeres eliminatòries de la competició. "De la simple lectura del seu paràgraf segon es desprèn que l'anul·lació dels cicles de les amonestacions es constrenyen exclusivament a aquells supòsits en què òbviament no s'hagi arribat al nombre d'amonestacions que comporti automàticament l'oportuna suspensió d'un partit, que en el cas de la Copa és de tres amonestacions que li van ser successivament, expressa, puntual i fefaent notificades al jugador", destaca. "A més l'esmentada anul·lació d'amonestacions s'aplica a aquells clubs que estan participant en la competició des de la primera ronda amb l'objecte que tots arribin a setzens en igualtat de condicions amb la resta de clubs que s'incorporin en aquesta fase", indica la notificació.

Coneguda la sanció, el Madrid no es pensa quedar de braços plegats i arribarà fins a la darrera instància per tal que li donin la raó. El primer pas serà anar al Comitè d'Apel·lació i, si no prospera, acudirà al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD), que es reunirà divendres que ve. Florentino Pérez, ja va anunciar, en la roda de premsa que va oferir dijous passat, que el Reial Madrid esgotaria totes les seves possibilitats legals.