Els premis anuals de l'Associació de Periodistes de Tennis APT-Trofeu Segura Viudas han escollit avui la italiana Flavia Penetta com la 'Millor tennista del 2015', mentre que el premi 'revelació' ha estat per a Paula Badosa, de 18 anys.

El president de l'APT, Manel Serras, ha explicat que "per primera vegada aquest acte tindrà caràcter internacional, perquè guardonem una esportista que és italiana".

"Però hi ha una raó de pes que justifica la nostra elecció: Pennetta té llicència pel Reial Club de Tennis Barcelona 1899 i viu a la ciutat comtal", ha afegit.

Pennetta va néixer a Bríndisi (Itàlia) el 25 de febrer de 1982. Va ser la líder de l'equip italià de Copa Federació quan va guanyar aquesta competició quatre vegades, el 2006, 2009, 2010 i 2013 i campiona de dobles del Màsters del 2010 i de l'Open d'Austràlia el 2011, quan va acabar l'any com a número 1 de la classificació mundial de dobles.

Al circuit WTA Tour femení ha guanyat 11 títols individuals i 17 de dobles, però la seva carrera professional va arribar al seu punt més alt el passat 12 de setembre quan es va proclamar campiona de l'Open dels Estats Units guanyant la seva compatriota Roberta Vinci, en la que va ser la primera final de la història d'un Grand Slam jugada per dues tennistes italianes.

Es va convertir en la sisena jugadora mundial, la seva millor classificació, però allà mateix Pennetta va anunciar que deixava el tennis.

Les seves vinculacions amb Espanya i Catalunya són moltes. No només va ser entrenada per Gabriel Urpí, sinó que va traslladar a Barcelona el seu domicili i va competir amb llicència per l'RCT Barcelona.

El premi a la revelació de l'any ha estat per a la tennista Paula Badosa, de 18 anys, nascuda a Nova York per raons professionals dels seus pares, però resident a Begur (Baix Empordà).

El seu nom va saltar als mitjans el mes de juny passat quan, amb 17 anys, va guanyar el Torneig júnior de Roland Garros, superant la russa Anna Kalinskaya en la final.

En el capítol de reconeixements d'aquest any, l'APT retrà homenatge a dos exjugadors i actualment entrenadors, Gabriel Urpí i Javier 'Dudu' Duarte. EFE