Poques vegades se li presentarà al Bayer Leverkusen una ocasió com la que ha desaprofitat aquesta nit de vèncer el Barcelona, ??davant el qual ha empatat (1-1) i ha perdut el tren de la Champions, ja que, finalitzada la fase de grups, l'equip alemany jugarà l'Europa League, mentre que el català i el Roma passen a vuitens.

En un xoc per oblidar del Barcelona, ??en el que ha tret segones espases, l'equip de Luis Enriqueha quallat una trobada en què ha predominat la imprecisió, els errors en la passada i l'angoixa d'un Bayer que ha tingut l'equip blaugrana contra les cordes en moltes ocasions.

Partit travat el que s'ha trobat el Barcelona al BayArena, encara que bastant semblant al que li ha plantejat el Leverkusen al Camp Nou en l'anada, amb una pressió asfixiant que ha arribat a la defensa blaugrana a perdre moltes pilotes.

El Barcelona ha apostat per rotacions, i totes les línies s'han sacsejat algun titular, com la medul·lar, on Busquets ha caigut de l'onze i en el seu lloc un esforçat Samper no ha pogut emular.

El robatori continu de pilotes i la impossibilitat de jugar amb cert criteri ha portat el Barça a viure gairebé tota la primera part encaixonat al seu camp. En una de les pèrdues, Çalhanoglu ha tingut una bona ocasió ja en el minut 3, però l'esfèric s'ha perdut ajustat al pal.

Els errors del Barcelona eren la tònica d'un equip que havia donat l'alternativa al jove volant Wilfrid Kaptoum (19 anys), i que en atac ha posat a Sandro i Munir com a acompanyants de Messi.

- Fitxa del partit:

1. Bayer Leverkusen: Leno; Hilbert, Tah, Toprak, Wendell; Kramer, Kampl; Bellarabi, Çalhanoglu (Brandt, min.79), Mehmedi (Kiessling, min.70); i Javier Hernández Chicharito.

1. Barcelona: Ter Stegen; Adriano, Bartra, Vermaelen, Alba (Cambra, min.74); Samper, Kaptoum (Gumbau, min.62), Rakitic; Messi, Sandro i Munir.

Gols: 0-1, min.20: Messi. 1-1, min.23: Chicharito.

Àrbitre: Mark Clattenburg (Anglaterra). Va mostrar targeta groga a Kampl (min.29), Bartra (min.51), Gumbau (min.85) i Rakitic (min.86).

Incidències: partit de la sisena i última jornada del grup E de la Lliga de Campions, disputat al BayArena de Leverkusen, que ha registrat un ple.