Poques vegades se li presentarà al Bayer Leverkusen una ocasió com la que va desaprofitar anit de vèncer el Barcelona, davant el qual va empatar (1-1) perdent d'aquesta manera el darrer tren cap als vuitens de la Lliga de Campions. Finalitzada la fase de grups, l'equip alemany jugarà la Lliga Europa, mentre que els blaugrana, com a primers, i el Roma, passen a vuitens. En un partit per oblidar del Barcelona, en el qual van tenir minuts els actors secundaris, l'equip de Luis Enrique va firmar una actuació poc convincent, per cobrir l'expedient, davant la imprecisió, els errors en la passada i l'angoixa d'un Bayer que va tenir l'equip blaugrana contra les cordes en moltes ocasions. Ter Stegen va ser el millor dels catalans, reivindicant-se com un porter ben vàlid per al Barça.

Partit travat el que es va trobar el Barcelona al BayArena, encara que bastant semblant al que li va plantejar el Leverkusen al Camp Nou en l'anada, amb una pressió asfixiant que va fer que la defensa blaugrana perdés moltes pilotes. El Barça va apostar per rotacions, i totes les línies van perdre algun titular, com la medul·lar, on Busquets va caure de l'onze i en el seu lloc un esforçat Samper no va poder mantenir el seu nivell. La contíuna recuperació de pilotes i la impossibilitat de jugar amb cert criteri va portar el Barça a viure gairebé tota la primera part encaixonat al seu camp.

En una de les pèrdues, Çalhanoglu va tenir una bona ocasió ja en el minut 3, però la pilota es va perdre ajustada al pal. Els errors del Barcelona eren la tònica d'un equip que havia donat l'alternativa al jove volant Wilfrid Kaptoum (19 anys, rellevat a la segona part pel gironí Gumbau), i que en atac va posar Sandro i Munir com a acompa?nyants de Messi. Una falta de Samper en la vora de l'àrea a Wendell va permetre un servei a Çalhanoglu, en una acció en què Ter Stegen va tenir una resposta encertada.

La primera sortida amb decisió del Barça cap a la porteria de Leno la va traçar al quart d'hora, en un xut potent de Sandro, que el porter va aturar. En el 20, el titubeig de Rakitic a l'hora de decidir quina opció escollia per fer una passada llarga va trobar l'arrencada de Messi, per habilitar-lo en un u contra u amb el porter, a qui l'argentí va driblar i va batre (0-1) . El Bayer va seguir ferm amb la seva missió de no deixar ni un metre quadrat de respir per als blaugrana i tres minuts després Chicharito es va trobar amb una pilota dins l'àrea per afusellar a gol (1-1). La rèplica del Barça hauria pogut arribar immediatament en una passada d'Alba a Messi, però l'argentí no va ajustar bé la pilota, que va sortir fora. Una altra acció de recupeació amb perill es va produir al 39, en què Ter Stegen va tornar a realitzar una bona intervenció. El Barça del control de la pilota, de marcar la pauta i la pausa estava desdibuixat.

El guió no va canviar a la segona part. Al minut 48, una acció mal defensada del Barça va deixar una altra vegada Hakan Çalhanoglu en una posició immillorable, però el seu xut va sortir lleugerament desviat. Gairebé sense deixar respirar el seu rival, el Bayer va elaborar una altra acció en què el fort xut de Bellarabi va acabar amb la pilota rebotada en Chicharito.

El BayArena va voler cantar el gol en el 60 quan Bellarabi es va plantar davant Ter Stegen, però l'alemany del Barça va aguantar bé i va evitar el 2-1, que hauria mantingut amb vida els locals a la Champions. En els millors moments del Leverkusen, Kampl també va tenir la seva opció en un xut llunyà que el porter blaugrana va enviar a córner. Bellarabi, al 74, també ho va intentar des de lluny, sense encert. En el 80, el Barça va aprofitar que al Bayer li flaquejaven les cames i en un ràpid contraatac Sandro se'n va anar fins a la línia de fora, però el seu xut ras el va tallar Leno, per evitar que Messi i Munir concretessin la passada. Ter Stegen va acabar amb les opcions del Bayer en un xut de Chicharito, en treure una pilota que feia pinta de 2-1.