El Barcelona s'ha acomiadat de la Lliga abans de viatjar al Japó per disputar el Mundial de Clubs amb un inesperat empat (2-2) al Camp Nou, davant un Deportivo que ha compromès el liderat dels blaugranes en igualar un partit que perdia per 2-0.

Sense donar ni una sola puntada de més i en un gran segona meitat, el conjunt gallec ha posat una mica més d'emoció al campionat i ha confirmat, en el millor escenari possible, que és un dels equips revelació de la temporada.

I això que la primera part ha estat totalment blaugrana. El Barça, això sí, ha necessitat 38 minuts per doblegar la resistència dels deportivistes. I ho ho ha aconseguit, com no, a través de Messi, que ha executat magistralment un lliure directe des de la frontal per fer inútil l'estirada de Lux.

- Fitxa tècnica:

2 - Barcelona: Bravo; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba (Mathieu, min.76), Sergio Busquets, Rakitic (Sergi Roberto, min.72), Iniesta, Messi, Luis Suárez i Sandro (Munir, min.68).

2 - Esportiu: Lux; Laure, Arribas, Sidnei, Navarro, Bergantiños, Fajr, Luisinho (Juan Domínguez, min.46), Juanfran (Cardoso, min.70), Jonathan (Luis Alberto, min.58) i Lucas Pérez.

Gols: 1-0: Messi, min.38. 2-0: Rakitic, min.62. 2-1: Lucas Pérez, min.77. 2-2: Bergantiños, min.85.

Àrbitre: Sánchez Martínez (Comitè Murcià). Va mostrar targeta groga a Luisinho (min.41) i Laure (min.72).

Incidències: Partit de la quinzena jornada de la Lliga BBVA disputat al Camp Nou davant 67.194 espectadors.