107 gols a la Lliga. 123, comptant els dos partits de Copa. Edu Nonó és el màxim golejador de l'handbol estatal per sobre de qualsevol jugador de l'Asobal, de Divisió d'Honor Plata i, fins i tot, de tots els grups de Primera Nacional, on només Adrián Menduiña, del Luceros gallec, li segueix el ritme golejador. Aquest vespre, a partir de les vuit al «Blanc-i-verd», els gols de Nonó tornaran a ser importants perquè el Bordils intenti plantar cara a un dels millors equips, si no el millor, de la categoria, el líder Valladolid, que compta amb un altre gran golejador: el veterà exjugador del Barça i de la selecció espanyola Fernando Hernández.

Als seus ja gairebé 43 anys, Hernández continua marcant molts gols amb el Valladolid, en porta 88 entre Lliga i Copa, però a diferència del que havia passat la temporada passada, quan va ser el màxim golejador de plata amb 241 gols, aquesta ha hagut de deixar el privilegi de ser el màxim golejador de la categoria a Nonó, a qui sembla complicat que atrapin en?guany tot i l'encert de la parella de l'Amenabar: David Aguirrezabalaga (91 gols en lliga) i Ander Torriko (79).

Edu Nonó i Fernando Hernández han estat els dos grans golejadors de Divisió d'Honor Plata els dos últims anys, però un i altre hi han arribat amb trajectòries ben diferents. Un, Nonó, marca un munt de gols amb el Bordils en el millor moment d'una carrera cent per cent amateur i en la qual ara, ja en la maduresa esportiva, es planteja si ha arribat l'hora de fer el gran salt, deixar la feina i acceptar una de les nombroses ofertes que rep per ser, com a mínim una temporada, professional de l'handbol. L'altre, Hernández, fa més de dues dècades que està dins de l'handbol professional i esgota a Valladolid els darrers cartutxos d'una carrera que l'ha portat ser campió de la Copa d'Europa amb el Barça el 2005, campió del món amb la selecció Espanyola en el Mundial de Tunísia del mateix any i medalla de bronze en els Jocs Olímpics d'Atlanta'96. Un palmarès envejable, el millor dels que han passat per Bordils en aquests anys de Plata deixant de banda els duels d'estiu contra el Barça, però que segueix jugant, marcant gols i gaudint de l'handbol. A Bordils recorden com, després del partit de Lliga de l'any passat, Fernando Hernández, encantat amb l'ambient del «blanc-i-verd», encara va tenir temps de quedar-se uns minuts sobre la pista jugant amb els nens. Avui, el líder visita Bordils i hi haurà duel de golejadors.