El RCD Espanyol ha anunciat aquest dilluns que l'exjugador blanquiblau Constantin Galca serà el nou entrenador del primer equip blanquiblau fins a final de temporada en substitució del destituït Sergio González, motiu pel qual el relleu a la banqueta dels 'pericos' amb prou feines ha durat unes hores.

"L'entrenador triat per estar al capdavant del primer equip del RCD Espanyol és Constantin Galca. El tècnic romanès començarà aquesta mateixa tarda a dirigir la plantilla blanquiblava en l'entrenament que l'equip realitzarà al Power8 Stadium per preparar el partit de Copa del Rei que aquest dimarts, a les 21 hores, disputarà contra el Llevant UD", ha anunciat el club en un comunicat.

Galca ha firmat fins a final de temporada i ha estat presentat a l'auditori de l'estadi blanquiblau aquest vespre, una vegada conclosa la seva primera sessió d'entrenament. A l'acte ha estat acompanyat pel president del club, Joan Collet, i el director esportiu, Óscar Perarnau.

Galca viurà una segona etapa a l'Espanyol després de ser jugador del primer equip entre el 1997 i el 2001 i guanyar una Copa del Rei (2000) i una Copa Catalunya (1999) com espanyolista. Va ser clau en les seves temporades al centre del camp de l'equip 'perico' i gràcies a les seves bones actuacions va donar el salt al Vila-real.

Com a entrenador va començar al filial de l'Almeria en la temporada 2009/10, club en el qual va penjar les botes com a jugador l'any 2006. En la temporada següent es va convertir en seleccionador Sub-17 del seu país, Romania, on també va entrenar la passada temporada l'Steaua de Bucarest per portar-ho al triplet del país, guanyant Lliga, Copa i Copa de la Lliga.