L'Espanyol va presentar ahir al vespre el romanès Constantin Galca com a nou entrenador fins al final de temporada, després de la destitució de Sergio González, anunciada unes hores abans. Galca ja va dirigir ahir el seu primer entrenament, la sessió prèvia al partit d'avui de Copa del Rei contra el Llevant, a Cornellà-el Prat a les 21.00, en què farà el seu debut (1-1 a l'anada). El preparador romanès va jugar a l'Espanyol i també a l'Steaua de Bucarest, on va aconseguir, com a entrenador, la Lliga, la Copa i la Copa de la Lliga.

Sergio González, fins ahir tècnic blanc-i-blau, deixa el càrrec després d'haver dirigit el primer equip des de l'anterior campanya i haver signat una segona temporada irregular amb una mala dinàmica en els últims compromisos de Lliga, malgrat que no ha entrat als llocs de descens. Els alts i baixos en aquesta temporada han estat constants, des de l'inici. L'equip ha acusat massa la fragilitat defensiva i anímicament encaixar un gol ha estat sinònim, pràcticament, de debacle. De tota manera, la notícia era inesperada: en el club hi havia nervis, encara que la destitució no semblava imminent. La derrota a Balaídos dissabte passat hauria acabat sent determinant per prendre la decisió, amb l'equip a tres punts del descens.

Constantin Galca és el nou entrenador i arriba amb un bon palmarés en el seu antic club, l'Steaua de Bucarest, amb el qual va guanyar la Lliga, la Copa i la Copa de la Lliga el curs passat i va caure en la prèvia de la Champions per arribar als vuitens de la Lliga Europa. El romanès, de 43 anys, va ser futbolista blanc-i-blau entre el 1997 i el 2001, procedent del Mallorca. El jugador va conquistar la Copa del Rei del 2000 i va coincidir amb Sergio González.

Després de tancar la seva etapa a l'Espanyol, el migcampista va militar al Vila-real i al Saragossa i va tancar la seva etapa professional a l'Almeria (2003-2006). Precisament, va ser a l'entitat andalusa on va fer els seus primers passos com a tècnic, dirigint el filial en el curs 2009-10, del qual va ser destituït.

Després del seu pas per la selecció sub-17 de Romania, va dirigir en la 2014-15 l'Steaua de Bucarest. Va participar com a internacional en el Mundial del 1994 i 1998 i en l'Eurocopa del 1996 i 2000. Les seves actuacions a la banqueta de l'Steaua han despertat l'interès de la direcció esportiva blanc-i-blava i el club el considera el candidat ideal per reactivar l'equip i millorar la dinàmica de resultats. A més, els dirigents valoren el seu passat a l'entitat, que li permetrà, esperen, connectar amb tots els estaments.