El Barça i el Guangzhou Evergrande xinès es veuran avui les cares en la segona semifinal del Mundial FIFA de Clubs 2015 (11.30, hora catalana) un duel en el qual els culers busquen acabar amb la ratxa d'imbatibilitat dels asiàtics, que al seu torn aspiren a causar sensació. El guanyador se citarà a la final amb el River Plate argentí, que avui ha vençut per 1 a 0 el Sanfrecce Hiroshima japonès en la primera semifinal del torneig. Els de Luis Enrique, que van aterrar dilluns al Japó, asseguren fer front al duel d'avui amb la màxima serietat i desconfiar del campió de la Champions League asiàtica, que fa 28 partits que no perd, des que el brasiler Luiz Felipe Scolari va arribar a la banqueta el maig passat. A l'onze inicial blaugrana de demà no hi serà Neymar, segons va donar a entendre ahir el tècnic asturià en roda de premsa. «No sóc partidari de córrer riscos. Decidirem (si juga o no) quan arribi el moment si és que arriba aquest moment, perquè primer cal arribar a la final», va explicar Luis Enrique als mitjans a l'estadi de Yokohama (al sud de Tòquio), on avui s'enfronten els dos equips.

L'entrenador de Gijón va lloar la capacitat que té per moure la pilota el Guangzhou Evergrande i el talent dels seus quatre jugadors brasilers, els atacants Elkesson, Robinho i Ricardo Goulart i el centrecampista Paulinho. També va destacar l'actuació del quadre xinès en els quarts de final d'aquest Mundial de Clubs, fase en la qual va eliminar l'Amèrica mexicà marcant dos gols en els últims deu minuts i imposant-se finalment per 2 a 1.

De la seva banda, Luiz Felipe Scolari, va subratllar ahir també en roda de premsa que el seu equip surt «amb una gran motivació» i que, d'una altra banda, respecta enormement el Barcelona «i el seu estil de joc». L'exseleccionador del Brasil va treure pes a la més que probable absència de Neymar avui. «Es tracta del FC Barcelona, tenen 25 o 26 futbolistes que poden jugar i són comparables a Neymar», va afirmar Scolari, que va assegurar que té «veritable fe» en la capacitat dels seus jugadors.