L'Opel Astra és el nou Cotxe de l'Any dels Lectors 2016 d'Editorial Prensa Ibérica, editora del Diari de Girona, i La Vanguardia. La nova generació del model compacte del constructor alemany s'ha alçat amb el triomf en la catorzena edició d'un guardó que té l'usuari com a principal protagonista. Un any més els lectors han tornat a emetre els seus vots a través de la web www.mejorcoche.epi.es per decidir el vehicle guanyador d'aquests premis que, després iniciar-se l'any 2002, s'han consolidat com un clar referent en el sector de l'automoció a Espanya.

Un cop conclosa la Votació Final el dimarts 15 de desembre, l'Opel Astra s'adjudicava el premi Cotxe de l'Any dels Lectors per segona vegada. L'Astra ja va vèncer en aquest guardó en la seva edició de 2010, per la qual cosa es presenta com el segon vehicle en aconseguir-ho en dues ocasions la mateixa manera que ho fes el Ford Mondeo el 2008 i el 2015. D'altra banda, amb la victòria de l'Astra, Opel iguala Audi a l'historial del Cotxe de l'Any dels Lectors, en situar les dues firmes d'origen alemany amb tres victòries cadascuna al llarg dels 14 anys de trajectòria d'aquests premis.

L'Opel Astra torna a la llista de guanyadors d'aquests premis gràcies al suport obtingut pels lectors participants provinents de les 15 capçaleres que componen el grup Editorial Prensa Ibérica i els del diari La Vanguardia. Un selecte club al qual també pertanyen altres models com el BMW Sèrie 5, Citroën C4, Alfa Romeo 159, Opel Meriva, Seat Ibiza, els Audi A8, Q5 i Q3, Volvo V40, Peugeot 308 i Ford Mondeo.

El tradicional tancament de les votacions del Cotxe de l'Any dels Lectors va tornar a comptar amb la presència de diversos directius de les àrees de comunicació i màrqueting a Espanya de les marques finalistes.

Un premi al qual també aspiraven, a més del mateix Astra, el Fiat 500X, Hyundai Tucson, Volvo XC90, Renault Kadjar i Mazda CX-3. Fernando Sáiz Romero i Paula Bartolomé, màxims responsables de Comunicació i Relacions Institucionals i de Màrqueting de General Motors Espanya, mostraven la seva satisfacció per aconseguir per tercera vegada el premi Cotxe de l'Any dels Lectors gràcies a un model com l'Astra, un dels pilars bàsics de l'estratègia de producte d'Opel.

Bosch Car Service reparteix nous premis

Bosch Car Service ha tornat a premiar en aquesta última votació final als participants del Cotxe de l'Any dels Lectors. Com a firma patrocinadora dels premis, aquesta cadena dedicada al servei a l'automòbil ha sortejat al llarg de tot l'any un seguit de vals amb un valor de 200 euros entre tots els votants per ser utilitzats en la seva extensa xarxa de punts de servei a Espanya.