La Copa de bàsquet femení es jugarà a Sant Sebastià el cap de setmana del 6 i 7 de febrer. El Perfumerías Avenida, líder la Lliga ja està classificat, i la decisió de la FEB també dóna el bitllet com a amfitrió al IDK Gipuzkoa, que ara mateix ocupa l'onzè lloc de la Lliga. Així, en la jornada de demà Spar Citylift Girona, Conquero, Mann Filter i Gernika es jugaran les dues places lliures. Les gironines són les que ho tenen millor, van segones i el seu bàsquet average general és clarament el millor dels quatre, però tenen un problema: juguen a Salamanca contra un Perfumerías Avenida que les espera amb moltes ganes de revenja.

«Salamanca ha de donar suport al Perfumerías Avenida davant l'Uni Girona amb tota la seva força i educació davant els insults rebuts», escrivia ahir a Twitter el gerent del club castellà, Carlos Méndez, fent referència encara a la polèmica de l'estiu quan l'Uni va aconseguir que la Federació Espanyola rectifiqués el seu criteri d'enviar les gironines a la fase prèvia de l'Eurolliga, tot i ser campiones de lliga, beneficiant el Perfumerías. L'Uni no tindrà un partit fàcil demà al Würzburg. Pel que s'hi juga, pel desgast d'una plantilla curta que dimecres va competir bé contra el Nadezdha a l'Eurolliga i perquè les castellanes tenen moltes ganes a l'equip que els va derrotar clarament en la final del curs passat i que ho va tornar a fer en la Supercopa a l'octubre. I, per poder anar a la Copa, l'Uni necessita treure un bon resultat a la pista del Perfumerías Avenida. Guanyar seria perfecte, però, com a mínim, es tractaria de no perdre de gaires punts perquè els bitllets de la Copa es poden acabar decidint per average i aquí, de moment, les gironines tenen un clar avantatge.

Els números són prou clars: Uni, Conquero, Mann i Gernika es juguen dos llocs, però Mann i Conquero s'enfronten entre ells i el que perdi es quedarà gairebé sense cap opció d'anar a Sant Sebastià. Mentre que Gernika necessita guanyar de molts punts al Gran Canària i esperar que Girona surti molt escaldat de Salamanca. Ara mateix, Girona i Conquero ten nou victòries i Mann Filter i Gernika vuit, mentre que la diferència de punts en l'average general és de +106 per a l'Uni, + 90 per a Conquero, +70 per a Mann Filter i de + 56 per a Gernika. Tots els partit es juguen a les 19.00.