El sorteig de vuitens de final de la Copa del Rei va deparar ahir tres derbis, un de barceloní entre el vigent campió, el Barcelona, ??i l'Espanyol, un altre de sevillà entre Sevilla i Reial Betis, i un de madrileny entre Atlètic i Rayo Vallecano. El Barça seguirà defensant el seu títol sense moure's de la Ciutat Comtal i s'enfrontarà a l'Espanyol, rival al qual ha vençut en els últims set partits oficials. En les disset vegades que s'han trobat a la Copa del Rei, el Barcelona s'ha imposat en dotze ocasions, de les quals una va ser una final, encara que n'hi va haver una altra, de consolació (1948-1949), una època en la qual, a més del partit per determinar el campió, també se'n jugava un altre per conèixer el tercer i quart.

L'últim precedent és el de la temporada 2008/2009, quan tots dos es van veure en quarts de final i, després de l'empat de l'anada (0-0), el Barcelona es va imposar en la tornada al Camp Nou (3-2) . Es dóna la circumstància que quatre dies abans del partit d'anada al Camp Nou (6 de gener) els dos equips s'hauran trobat en lliga a Cornellà El Prat (dia 2). Un altre dels derbis que va deparar el sorteig va ser el que disputaran el Reial Betis i el Sevilla, que precisament avui s'enfroten en partit de lliga. Les eliminatòries Rayo-Atlètic i Athletic-Vila-real són els altres plats forts d'aquesta ronda de vuitens.