El F.C. Barcelona s'ha convertit avui en campió del Mundial FIFA Clubs Japó 2015 després de vèncer a la final al River Plate argentí per 0-3 amb un gol de Messi i dos de Luis Suárez que serveixen a més als culers per ser el primer equip a guanyar tres Mundials.

Abans que comencés a rodar la pilota Yokohama ja era tot colorit, bengales i càntics de mà dels milers d'aficionats argentins que han omplert les grades.

Recolçats per l'estrèpit de la "barra milionària" i la proposta valenta del "Muñeco" Gallardo, que ha tornat a alinear tres puntes ajudats per Ponzio, Kranevitter i Carlos Sánchez en la medul·lar, els de Buenos Aires han arrencat amb nervi i pressionant a dalt.

El Barça no s'ha acovardit malgrat l'empenta inicial, ha començat a filar i als 11 minuts Messi, decidit a no faltar a aquesta cita, ha provat Barovero, que ha desbaratat el seu tret amb una gran estirada.

Els primers compassos han sigut un exercici d'intensitat física i concentració per als dos equips.

Encara que el Barça aconseguia trobar oxigen amb els precisos enviaments en llarg de Rakitic, Iniesta o Messi cap al costat de Neymar, l'aguerrit desplegament de River ha mantingut lligats als de Luis Enrique durant bona part del primer tram.

Tot i així, i amb la pilota sempre com fil conductor, el Barça ha aconseguit que l'acció se n'anés desplaçant a poc a poc a pista argentina.

Ha estat el pròleg del gol de Messi, que després d'una jugada ben trenada ha controlat una deixada de cap de Neymar i ha copejat l'esfèrica en escorç per batre Barovero.

Nou gol i nou rècord per a l'astre argentí, que venia de ser l'únic que havia marcat en dos finals d'aquest torneig (amb aquesta són ja tres) i que a més igualava l'argentí César Delgado com a màxim golejador històric del Mundial amb cinc dianes.

I com no ha faltat Messi, tampoc no ho ha fet Luis Suárez, al qual un excel·lent enviament de Busquets ha deixat cara a cara amb Barovero al poc de la represa, un regal que ha aprofitat el charrúa per fer el seu quart gol del torneig.

El gol ha desarmat els argentins i Messi, Suárez i Neymar han rondat novament el gol a mida que el Barça s'agradava més i més i River només podia endurir el seu joc.

No ha trigat a arribar el tercer del Barcelona i el segon de Suárez, un altre que s'ha apuntat als rècords igualant Messi i Delgado com a màxim artiller històric i que supera també al brasiler Denílson com a jugador que més gols ha marcat en una sola edició del Mundial de Clubs.

El Barça corona així un altre nou any triomfal, amb el seu cinquè títol de sis possibles i la sensació que el seu mortífer trident en atac no sembla tenir té sostre.

Tercer títol de Mundial de Clubs

El Barcelona ha aconseguit el seu tercer títol Mundial de Clubs, amb la qual cosa es converteix en el club més llorejat del torneig, i relleva en el palmarès al Reial Madrid, vencedor al Marroc 2014.

Era la dotzena edició d'un torneig que va ocupar el lloc de l'antiga Copa Intercontinental. El Barcelona l'ha guanyat a Abu Dhabi 2009 (va vèncer l'Estudiantes argentí per 2-1) i al Japó el 2011 (es va imposar el Sants brasiler per 4-0) i el 2015 (ha derrotat per 3-0 el River Plate argentí)

En l'historial queda per darrere el Corinthians brasiler, vencedor en la primera edició al Brasil 2000 i al Japó 2012.

Europa domina amb vuit corones, ja que al costat del Barcelona l'han guanyat Milan, Inter, Manchester United, Bayern i el Reial Madrid en l'última edició; per quatre de Sud-amèrica, més concretament del Brasil, ja que a part del Corinthians s'han fet amb el títol el Sao Paulo i l'Internacional.