Al mes de setembre el president del Numància, Francisco Rubio, va fer una encertada anàlisi de la situació a Segona: "Hem de jugar amb la desesperació de dotze equips que han d'estar la temporada vinent a Primera. I només en poden pujar tres". La sentència mostra la realitat d'una categoria molt igualada en què l'ansietat amenaça d'acabar amb els projectes a la mínima relliscada. La situació econòmica de diversos equips i les expectatives despertades entre els seus aficionats són una arma de doble tall. En divuit jornades disputades ja han caigut set tècnics.

El ritme de destitucions està sent alt quan encara no s'ha arribat a l'equador, i la progressió és de més de 16 entrenadors destituïts a final de campanya. La comparativa amb temporades anteriors també reflecteix la impaciència d'aquest any. No hi havia tantes destitucions a hores d'ara, jornada 18, des de la campanya 2009-2010, quan també havien estat acomiadats set entrenadors: Gràcia (Cadis), Múrcia (Albacete), Amaral (Castelló), Claudio (Elx), Cristóbal (Girona), Campos (Múrcia) i Javi López (Recreativo).

L'Almeria és el club amb menys paciència, després de prescindir de Sergi (jornada 7a) i Carrillo (18a). Ara ocuparà la seva banqueta Gorosito. El Valladolid va fer fora Garitano a la 9a jornada. Agné, al capdavant del Tenerife, va veure com els resultats el consumien a la 11a jornada. Ferrer va viure amb l'aigua al coll des de l'inici fins que el van acomiadar a la quinzena. També a la quinzena jornada va ser acomiadat Tevenet de les banquetes de l'Osca. Els set acomiadaments de Segona es completen amb Popovic, preparador del Saragossa, destituït diumenge passat.

Dels tècnics acomiadats, dos d'ells van ser fulminats després d'una derrota al Municipal de Palamós-Costa Brava davant el Llagostera: el Valladolid va fer fora Gaizka Garitano al caure 3-1 a Palamós, mentre que Tevenet era despatxat com a tècnic de l'Osca després de la derrota 2-0 contra els blaugranes.

La temporada passada, a aquestes altures de campionat només havien estat quatre els tècnics destituïts des de l'inici de campionat: Castillejo (Llagostera), Olmo (Sabadell), Víctor Muñoz (Saragossa) i Julio Velázquez (Betis).