Un Barcelona Lassa molt seriós va desarmar ahir l'actual campió de Lliga, el Reial Madrid, al qual va tornar a guanyar a domicili (84-91) el dia en què es complien sis anys de la seva última victòria en el Barclaycard Center, on acumulava cinc derrotes consecutives en Lliga regular.

En el primer clàssic de la temporada, l'equip de Xavi Pascual va evidenciar que aquesta vegada té un bloc més sòlid per intentar trencar l'hegemonia d'un Madrid que l'any passat ho va guanyar tot i que també serà el seu rival en el Top 16 de l' Eurolliga.

Es veien les cares per primer cop aquesta campanya en un abarrotat pavelló el millor atac de la competició -el de l'equip blanc, amb 92 punts per partit i que ahir només va estar per davant vint segons del primer quart- i la millor defensa del campionat, la d'un Barcelona que només encaixa 67,7 punts de mitjana.

Des del salt inicial, els catalans van sortir més entonats en atac, amb Tomic, Satoransky i Doellman com a referents de cara al cèrcol, mentre que en defensa van saber tancar la zona als actuals campions, que van incórrer en més pèrdues de les habituals i es mantenien en el partit amb els punts de Sergio Llull i Felipe Reyes, els únics que aconseguien anotar.

Amb vuit punts de desavantatge, Pablo Laso va demanar temps mort a dos minuts del final del quart i va moure la seva banqueta. Llavors van arribar dos triples de Maciulis i dos de consecutius de Carroll que van posar per primera i única vegada per davant el Reial Madrid a vint segons del final del període. L'alegria va durar poc per als de Pablo Laso, ja que una altra cistella de tres sobre la botzina de Pau Ribas va segellar els deu primers minuts amb un lleuger avantatge visitant (23-25).

Malgrat l'intercanvi de cistelles del segon parcial els avantatges visitants es mantenien entre els quatre i sis punts gràcies a la bona direcció i a les assistències de Satoransky, que va saber suplir la baixa de Carlos Arroyo. Un altre triple sobre la botzina, aquest cop del capità Juan Carlos Navarro, va mantenir a Barcelona Lassa a dalt al descans (44-50).

Després del pas per vestidors, el Reial Madrid seguia sense espurna, cosa que van aprofitar Doellman i Samuels per seguir fent mal. Sataoranski va pujar a onze la renda i va encendre les alarmes (48-59 min 24). L'encert des del perímetre dels visitants va elevar el seu avantatge fins als 18 punts i va deixar el primer clàssic de la temporada gairebé sentenciat al final del tercer quart (58-74).

Davant la desesperació de Pablo Laso pels errors dels seus homes, el Barcelona va seguir sumant fins a rondar els vint punts de renda. Dos triples de Taylor van baixar a onze la diferència a quatre minuts del final i sengles tècniques a Satoransky i Tomic quan només quedaven 16 segons van permetre al Madrid maquillar una mica el resultat.