El FC Barcelona va tornar ahir a la tarda aal camp d'entrenament de la Ciutat Esportiva per preparar el partit del dia 30 contra el Betis al Camp Nou (20:30), encara que a la sessió s'hi va trobar a faltar Lionel Messi, que va ser condecorat com a millor futbolista del 2015 en la gala dels premis de Futbol Mundial, a la ciutat de Dubai.

L'equip blaugrana ha gaudit d'uns dies de vacances després de proclamar-se campió del Mundial de Clubs al Japó davant River Plate (3-0), i encara que dissabte alguns jugadors ja van participar en l'amistós entre Catalunya i Euskadi (0-1), la resta va iniciar la feina ahir a la tarda a les ordres de Luis Enrique.

A la sessió d'avui en el camp d'entrenament (11:00 hores, a porta tancada i sense compareixença de jugadors), Luis Enrique ja podrà disposar de l'astre argentí, que ahir era a Dubai, on va ser guardonat amb el premi al millor jugador del 2015 en la gala dels "Globe Soccer Award", acompanyat pel president Josep Maria Bartomeu.

El FC Barcelona també ha estat distingit com a millor equip i el president de l'entitat, Josep Maria Bartomeu, el millor mandatari, en uns premis de recent implantació i escàs renom davant de la importància que porta cultivant des de fa anys la Pilota d'Or o la Bota d'Or, que es lliuraran a principi de gener.

En el lliurament de premis a Dubai, Messi s'ha congratulat per ser l'elegit, entre un trio en el qual també estava Cristiano Ronaldo i l'italià Gianluigi Buffon, i ha afegit: "L'important és el col·lectiu, però sempre és bonic rebre aquests títols".

De la seva banda, el president blaugrana ha dedicat el premi a tots els seus antecessors en el càrrec de l'entitat catalana.

Neymar, "optimista" per renovar

Sense Leo Messi, el jugador que va centrar totes les mirades ahir al camp Tito Vilanova de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, va ser el brasiler Neymar. El davanter va dir que se sent "optimista" davant la renovació que el Barcelona li ha presentat, malgrat tenir encara un compromís fins al 30 de juny del 2018. "Estem parlant per a la renovació i sóc optimista", va assegurar el futbolista en arribar a Barcelona per reincorporar-se als entrenaments per a l'últim partit de l'any, contra el Betis. L'estat del jugador ha anat de menys a més en aquests dos anys i mig que fa que és al club blaugrana, fins al punt d'haver entrat ja entre els tres jugadors candidats a la Pilota d'Or, al costat de Messi i Ronaldo. El dolç moment pel qual passa el jugador fa que sigui molt sol·licitat en els millors escenaris del món futbolístic, com la Premier, i fins i tot aquestes darreres hores ha sonat amb força la possibilitat que Florentino Pérez li hagi fet arribar una gran oferta per fitxar pel Reial Madrid, fet que el jugador no descarta: "No ho sé, la vida és llarga".