Encara no s'ha disputat el segon derbi en ben pocs dies entre Barcelona i Espanyol, que ja s'ha començat a fer bullir l'olla. Des d'un i altre bàndol, s'han anat llançant dards enverinats, amb relació a la presumpta duresa dels blanc-i-blaus, o a les reiterades queixes dels blaugrana. Però no només això:?també els suposats càntics racistes d'una part de l'afició del camp espanyolista dirigits cap a Neymar, també han afegit més llenya al foc. De tot plegat en va parlar ahir el president Joan Collet, qui no ha fet més que sortir en defensa dels interessos del seu club des que el dissabte tots dos ?equips es van veure les cares a Cornellà-El Prat en duel de Lliga.

Durant la sessió de signatures dels jugadors de l'Espanyol a l'Escola de Futbol de la Guineueta, a Barcelona, Collet va assegurar que les crítiques cap al seu equip en el darrer derbi són «una manera de condicionar l'àrbitre per al partit de Copa» que Barça i Espanyol protagonitzaran demà. A?més, va voler aclarir el motiu de qualificar com a «nacionalbarcelonisme» algunes informacions just després de l'empat contra els blaugrana:?«No té cap mena de connotació política. Em refereixo al fet que recorren a la violència per justificar que el Barça no va guanyar el derbi, sense donar-nos a nosaltres cap mèrit», va subratllar.

Collet també va incidir que aquesta mena de comentaris «ens fan sentir humiliats i enganyats». «Sempre és així. Em refereixo a gent que posa el barcelonisme per damunt de tot;?de Catalunya o de la neutralitat que pot tenir com a periodista», va afegir.

També va valorar els suposats crits racistes que es van escoltar a Cornellà-El Prat amb el brasiler Neymar com a destinatari. «Aquests crits del 'uh, uh, uh' els sento cada diumenge. Sobretot amb Cristiano Ronaldo. I?no els interpreto en cap cas com la intenció d'imitar un mico», va dir. El president, a més, va assumir que en cas que fos d'aquesta manera, «sí que s'ha de sancionar. Però caldria demostrar que el so era d'un mico i no ho va ser».

En aquest sentit, es va mostrar «estranyat» davant el fet que els dirigents del Barcelona hagin demanat les imatges del partit, ja que «a la llotja de Cornellà estaven al meu costat i ningú va dir res respecte a això».