El tradicional entrenament de portes obertes que el Barcelona acostuma a celebrar en la vigília de la nit de Reis no va decebre i, una vegada més, va reunir un munt d'aficionats blaugrana. En total, fins a 10.049 espectadors, la majoria d'ells nens i nenes, van citar-se ahir al matí al Miniestadi per veure en directe la sessió i poder fotografiar de ben a prop els seus ídols.

Els més menuts de la casa van poder seguir en directe les evolucions dels jugadors blaugrana, inclosos també Aleix Vidal i Arda Turan, que des d'ahir mateix ja són membres de ple dret de la primera plantilla després que el club hagi complert la sanció de la FIFA que l'impedia inscriure futbolistes durant dos períodes del mercat de fitxatges.

Com és habitual, el jugador més aclamat pels aficionats va ser el davanter argentí Lionel Messi, a qui un grup de seguidors de Newell's Old Boys que estava a la graderia li van voler dedicar una pancarta en honor seu: «Leo, el poble leprós et banca (anima) i espera».

Precisament Messi va ser el gran absent de la jornada de portes obertes de l'any passat, quan una sospitosa gastroenteritis, després de la ja famosa derrota d'Anoeta (l'equip va perdre al camp de la Reial Societat per 1-0 i al jugador se'l va veure molt molest amb el tècnic, Luis Enrique, que va decidir deixar-lo a la banqueta de bon inici), li va impedir entrenar-se l'endemà davant els seguidors culers.

La plantilla blaugrana, sense Rafinha Alcántara, que segueix recuperant-se de la seva greu lesió de genoll, i Sergi Roberto, que va quedar-se treballant al gimnàs després de patir un cop en el quàdriceps en el derbi de dissabte passat, es van exercitar durant aproximadament una hora en una sessió d'allò més suau.

Els ja clàssics rondos i els esperats partidets de 5 contra 5 van entretenir de valent un públic molt jove que no va deixar d'aclamar els seus ídols durant els 60 minuts que va durar l'entrenament.

Els aficionats més afortunats van poder-se emportar cap a casa en forma de record una pilota d'entre les desenes de les que els futbolistes van llançar a la graderia després de la sessió, un gest que també s'ha convertit en tota una tradició.

Un cop acabada la sessió, els integrants de la primera plantilla barcelonista van dedicar-se una estona a signar autògrafs i també es van fotografiar amb els aficionats presents, especialment amb un grup de discapacitats als quals el club sempre ofereix una atenció especial en aquesta mena d'esdeveniments.

Aquí, una vegada més, va ser Leo Messi el més sol·licitat. Però no només va ser ell el que va centrar la majoria de l'atenció. Els seguidors barcelonistes, a banda d'aclamar tots els jugadors que tenien al seu abast, també van buscar amb ?desesperació un autògraf o una fotografia del brasiler Neymar da Silva, un dels altres jugadors franquícia d'aquest equip.

Després de l'entrenament, la jornada no va acabar aquí perquè jugadors, tècnics i una representació de la junta directiva (exceptuant el president Josep Maria Bartomeu) va realitzar la també tradicional visita als hospitals de la ciutat i de la seva àrea metropolitana, emmarcada en la campanya «Un somni per un regal», que va a càrrec de la Fundació del FC Barcelona. L'hospital Sant Joan de Déu, Vall d'Hebron, Sant Pau, Germans Trias i Pujol, la Casa Ronald McDonald o el Cottolengo Padre Alegre van ser alguns dels centres pels quals ahir va desfilar la representació blaugrana.