Després de ser penalitzat aquest dimarts i cedir el seu triomf de l'etapa i la classificació general, Joan Barreda (Honda) ha aconseguit aquest dimecres un nou triomf en el terreny de la quarta etapa, però l'organització ho ha sancionat novament amb cinc minut i l'ha endarrerit al quart lloc.

En un format marató per territori de la província argentina de Jujuy i amb un recorregut cronometrat total de 429 quilòmetres, el pilot espanyol s'havia imposat amb un temps de 4h05m30s, amb un avantatge de 1m49s sobre el portuguès Paulo Gonçalves (Honda).

No obstant això, l'organització ha ratificat una nova sanció per Barreda per tornar-li a negar la seva catorzena etapa guanyada de la seva història al Dakar.

Paulo Gonçalves ha passat a ser el vencedor de l'etapa i també el líder de la classificació general, mentre que el portuguès Ruben Faria (Husqvarna) ha estat segon i el pilot sensació argentí Kevin Benavides (Honda) ha acabat tercer, per davant de l'australià Toby Price ( KTM).

Amb aquests resultats Gonçalves queda primer en la general amb 2m17s d'avantatge sobre Benavides i 3m03s sobre Barreda.

Carlos Sainz penalitzat

El pilot espanyol Carlos Sainz (Peugeot) no ha pogut acabar amb alegria la seva jornada de dimarts, ja que a última hora ha rebut una penalització d'un minut per excés de velocitat que el va endarrerir de la segona a la quarta posició.

Sainz, que ahir havia arribat segon darrere del seu company d'equip el francès Sebastien Loeb, ha estat superat amb el minut de sanció per Nàsser Al-Attiyah (Mini) i el sud-africà Giniel De Villiers (Toyota).

La penalització no ha modificat la seva situació a la classificació general, on el madrileny marxa desè a 13:20 del líder Loeb.