El passat 21 d'octubre sembla la prehistòria per a un Spar Citylift Girona que, aquesta tarda (18.15), torna a l'Eurolliga per enfrontar-se contra l'únic rival a qui ha guanyat en la competició. Aquell dimecres de tardor, l'Uni va derrotar el Wisla de Cracòvia a Fontajau per un ajustat 62-60, però avui a la pista polonesa la prèvia del partit és sensiblement diferent: «Nosaltres hem perdut gent i elles s'han reforçat», resumeix sense embuts Miguel Ángel Ortega. I és que per a l'Spar Citylift Girona no hi seran Chelsea Gray ni Artemis Spanou, 11 punts cadascuna aquell dia, i el Wisla comptarà amb Devereux Peeters, campiona de la WNBA aquest estiu que no va arribar a temps de jugar a Girona però que ara ja fa mesos que està adaptada a l'equip polonès. Pel que fa a les dinàmiques a l'Eurolliga, l'Uni és cuer del grup amb una única victòria, la del partit contra el Wisla a la primera volta, mentre que el conjunt que entrena l'espanyol José Ignacio Hernández ha entrat en la lluita per passar el tall dels quatre primers després de quatre victòries consecutives abans de l'aturada de Nadal (contra Bourges, Orenburg, Agü Spor i Castors).

«Sabem que serà molt complicat guanyar, i més jugant fora de casa, però nosaltres no renunciem a res i anem a fer un bon partit, a ser competitius i a seguir creixent com a equip després dels canvis que hem fet», explicava Miguel Ángel Ortega, que per avui no podrà comptar amb Italee Lucas (només té fitxa per a la Lliga) ni evidentment amb les lesionades Artemis Spanou i Anna Carbó.

Amb set jugadores professionals més tres de les joves (Pilar Comella, Anna Jodar i Janina Pairó), l'Spar Citylift Girona intentarà sorprendre un Wisla on les espanyoles Laura Nicholls i Cristina Ouviña continuen sent clau al costat de les nord-americanes Devereux Peeters i?Ivonne Turner i la polonesa Magdalena Zietara. Les dues espanyoles i les dues nord-americanes passen les quatre dels 10 punts per partit a l'Eurolliga.

«Estic animat, vaig veure alguns bons moments de l'equip en el partit de lliga contra el CREF i, tot i que encara ens falta molt per treballar, sobretot en el cinc contra cinc, i crec que podem fer un bon partit», argumenta Ortega, que amb l'arribada de la nord-americana Chrissy Givens ha apostat ara per recuperar la seva vella idea de l'estiu de pressionar tota la pista. Amb un bàsquet més agressiu, intentant recuperar pilotes per córrer al contracop, Ortega vol anar fent créixer l'equip de cara a arribar en bon moment a la cita de la Copa d'aquí a quatre setmanes a Sant Sebastià. Diumenge, en la victòria a la pista del CREF madrileny, Coulibaly va ser la millor jugadora de l'Uni amb 19 punts i 10 rebots (MVP de la jornada a Lliga Femenina 1).