Un derbi sempre és un derbi. Ahir, un cop més, igual que va passar dissabte passat en el derbi de lliga a Cornellà-El Prat entre els dos equips (0-0), els tècnics de Barça i Espanyol, Luis Enrique i Constantin Galca respectivament, no van voler entrar a parlar de les decisions arbitrals.

El preparador blaugrana va començar la seva roda de premsa assegurant que «hem fet un bon partit i hem complert amb l'objectiu que ens havíem marcat», per afegir que «crec que fins i tot podíem haver marcat algun gol més, davant un rival que s'ha defensat molt bé. El marcador demostra la nostra superioritat però cal rematar-ho, no hi ha res fet». Preguntat per la tensió viscuda igual que dissabte passat a Cornelà-El Prat damunt del terreny de joc, Luis Enrique va dir que «ha estat un partit amb tensió per part dels dos equips. És normal que n'hi hagi. És un derbi i tenim la nostra rivalitat» va sentenciar el tècnic asturià del Barça.

També se li va preguntar per les decisions arbitrals. Al respecte, va dir que «els límits els marquen els àrbitres. Ells han d'evitar que es converteixi això en futbol americà». A continuació, se'l va interrogar pels suposats crits i amenaces que els jugadors de l'Espanyol haurien proferit en el túnel de vestidors després del partit en contra dels jugadors del Barça. Davant això, Luis Enrique va preferir fer broma i va limitar-se a dir que «eren nadales». Finalment, va desfer-se en elogis cap Andrés Iniesta. «Té una visió perifèrica única al món. És un jugador màgic», va remtar.

Galca: «Serà difícil passar»

El tècnic de l'Espanyol va entrar a la roda de premsa visiblement afectat per la derrota que havia patit el seu equip al Camp Nou. Constantin Galca va reconèixer que l'Espanyol ho tindrà molt complicat per capgirar l'eliminatòria contra el Barcelona i accedir així als quarts de final de la Copa del Rei. En aquest sentit, l'entrenador romanès de l'Espanyol va assegurar que «ho intentarem, però ja sabem que serà difícil, molt díficil amb aquest resultat (4-1)».

Qüestionat també sobre les expulsions de dos dels seus jugadors, Hernan Pérez i Diop, Galca va limitar-se a dir que «això cal preguntar-ho a l'àrbitre. No entraré a parlar (del col·legiat). Ell decideix, i per tant, no cal parlar-ne més, cal preguntar-li a ell totes les decisions». Finalment, va admetre estar «molt i molt tocat, perquè hem començat molt bé, l'equip estava fent un bon treball, però després ha passat allò que no havia de passar», va sentenciar.