El jutge de Competició de la Federació Espanyola de Futbol va decidir sancionar amb dos partits el davanter uruguaià del Barcelona Luis Suárez pels incidents al túnel del vestidors del Camp Nou després de l'anada de vuitens de final de la Copa del Rei davant l'Espanyol. En aplicació de l'article 116 del Codi Disciplinari, la RFEF va comunicar la suspensió per dos partits al davanter uruguaià el qual, segons va indicar a l'acta el col·legiat Martínez Munuera, va provocar un enfrontament després del partit «entre jugadors d'ambdós clubs, havent d'intervenir el personal de seguretat allà present, així com els cossos tècnics dels dos equips». «Mentre tots els jugadors de l'Espanyol pujaven les escales del túnel de vestidors, els va esperar i es va dirigir a ells repetint en diverses ocasions el següent: "Aquí us espero. Veniu aquí. Sou una deixalla"», va fer constar l'àrbitre. En defensa del seu jugador, el Barcelona va presentar ahir mateix un recurs a la sanció que, en principi, l'impossibilitarà disputar els dos pròxims compromisos de Copa del Rei. En el recurs el club reiterarà que el jugador, tal com ell va explicar, no va pronunciar les paraules ofensives que se li atribueixen a l'acta del partit, segons el Barça.

De la seva banda, el senegalès Papakouli Diop i Hernán Pérez van ser sancionats amb un partit per les seves expulsions. En canvi, Pau López no va rebre cap càstig per la trepitjada a Leo Messi. Diop va veure una targeta vermella directa en el partit del passat dia 6 de gener per dirigir-se a un adversari (Suárez) de forma reiterada en els següents termes: «Em cago en la teva puta mare». En les seves al·legacions, l'Espanyol va justificar aquesta expressió «en una possible provocació prèvia» de Luis Suárez.

Mentrestant, Gerard Piqué va justificar ahir les seves crítiques a l'afició de l'Espanyol pel fet que durant els derbis disputats a Cornellà-el Prat ha hagut de sentir insults a la seva dona i el seu fill. Piqué va penjar en el seu compte de Twitter un vídeo d'un derbi disputat a Cornellà en el qual se senten insults a la seva dona, la cantant Shakira, i es desitja la mort del seu fill Milan, des de la grada. «Vosaltres mai ho entendreu», escriu el defensa blaugrana, parafrasejant una de les etiquetes utilitzes pel club blanc-i-blau a les seves xarxes socials, per expressar que és difícil d'entendre el sentiment blanc-i-blau en un entorn on la majoria se sent culé. Cal recordar que en acabar el derbi de dimecres, Piqué va recordar que els seguidors de l'Espanyol es consideraven «una meravellosa minoria» i espera que aquesta minoria sigui capaç per una vegada d'omplir Cornellà-el Prat, en la tornada dels vuitens de final de la Copa del Rei.