«L'Olot es marca un Txérisev contra l'Atlètic Llevant», titulava anit l'edició digital del diari Superdeporte per informar de l'alineació indeguda de l'equip garrotxí en el partit del passat diumenge 3 de gener, que li costarà perdre als despatxos (3-0) el punt que tant li havia costat aconseguir (2-2). I és que després de l'errada del club blanc en l'eliminatòria de Copa contra el Cadis, alineant un futbolista que estava sancionat, la patinada de l'Olot també és d'aquelles que fan història. En el cas que ara ens ocupa el problema va ser que, per error, el delegat dels garrotxins va inscriure a l'acta Isma Traoré en comptes de Djak Traoré, que és qui realment va jugar. Un «error humà», tal i com va al·legar el club, que no obstant això acabarà restant un punt i certificant una multa de 1.000 euros.

El Llevant va denunciar davant la Federació Espanyola que Djak havia disputat el partit sense haver estat inscrit ni en la relació de jugadors titulars ni entre els suplents. Informat l'Olot d'aquesta circumstància, les al·legacions van ser que s'havia tractat d'un «error humà» del delegat, a pesar que això, pel jutge únic de Competició, no és una explicació que desvirtui que l'equip de Rodri va caure en una alineació indeguda. Per tot plegat dóna el partit per guanyat al filial del Llevant, que d'aquesta manera supera els garrotxins a la classificació, i treu un punt a l'Olot, que iguala a 24 (sumats els tres que li corresponen del partit amb l'Huracán de la segona volta) amb l'Olímpic ??-en situació de descens directe- i el Pobla de Mafumet, que si ara s'acabés la lliga hauria de disputar la promoció per no baixar.

L'Olot havia aconseguit empatar a Bunyol gràcies a dos gols de Perea després que el filial del Llevant s'hagués avançat per dos cops. La directiva garrotxina ha descartat fer cap més recurs entenen que, tot i tractar-se d'una errada sense mala fe, al cap i a la fi va estar al camp un futbolista que no figurava inscrit a l'acta.

Perea, adéu imminent

La pèrdua del partit de Bunyol és un problema més per a un Olot que des de dimarts, tal i com publicava ahir Diari de Girona, sap que el seu jugador franquicia, Alberto Perea, deixarà l'equip per passar a reforçar el Barça B, un rival directe en la lluita per a la permanència. El mitjapunta encara es va entrenar ahir a les ordres de Rodri a l'espera que el seu traspàs es faci oficial en les properes hores. Perea tenia una clàusula de sortida per anar a un equip de categoria superior i en haver escollit un rival de Segona B s'han hagut d'entendre els dos clubs.

L'Olot rebrà una notable compensació econòmica per part del Barça, que ha renovat l'equip de dalt a baix després de la pobre primera volta que ha protagonitzat a les ordres de Gerard López. Els garrotxins tenen previst fer un parell o tres de fitxatges abans no es tanqui el mercat d'hivern.